Csatlakozás a színházak közös higiéniai összefogásához

A Móricz Zsigmond Színház is csatlakozik a koronavírus-járvány terjedésének csökkentését célzó széleskörű színházi összefogáshoz, amelynek keretei között a színházak az alábbi, közös szabályokban állapodtak meg:

 

 

1.    A színházak kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítanak, és kérik a Nézőiket, hogy a használjanak kézfertőtlenítőt.
2.    Az előadásokat tünetmentes Nézők látogathatják. A színházak jogosultak a Nézők hőmérsékletének ellenőrzésére.
3.    A színházak fokozzák a takarítás gyakoriságát, különös tekintettel a mosdók, pultok, kilincsek fertőtlenítésére és a nézőtér átszellőztetésére.
4.    A színház egész területén erősen ajánlott a Nézők maszkviselése.
5.    A színházak nézőterére bemenni és azt elhagyni a színház által meghatározott, fokozatos módon lehet.
6.    A színházakban kizárólag tünetmentes dolgozók vehetik fel a munkát.
7.    A színházak közönségforgalmi tereiben kötelező a munkatársak maszkviselése.
8.    A színházak kérik Nézőiket, hogy elsősorban online felületeken vásárolják meg jegyeiket.

A fentieken kívül a VIDOR Fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház ezúton tájékoztatja a kedves Látogatókat, hogy a programok területén érintésmentes kézfertőtlenítő állomásokat helyez ki, valamint a mosdókban fertőtlenítő folyadékkal feltöltött kézmosó tartályok állnak rendelkezésre. A helyszíneken a fokozott napi takarításról és fertőtlenítésről gondoskodik, a Kossuth téren és a VIDOR Falu területén pedig az asztalokat és a székeket egymástól kellő távolságra helyezi ki.
Megemelt létszámú biztonsági szolgálat biztosítja a szabályok betartását, emellett fokozott rendőri jelenléttel készülnek a fesztivál helyszínén. A nyíregyházi Mentőállomás esetkocsival és egészségügyi személyzettel lesz jelen a Kossuth téren a rendezvény ideje alatt.

A színházba érkező vendégművészek és a színházi dolgozók testhőmérsékletét ellenőrzik folyamatosan, ennek megfelelően a színházban kizárólag tünetmentes alkalmazottak végezhetik a munkájukat.

A Móricz Zsigmond Színház Szervező- és jegyirodájának munkatársai a +36 30 303 2875, +36 20 233 2926 és a +36 42 507 006 telefonszámon, a szervezes@moriczszinhaz.hu e-mail címen, készséggel adnak tájékoztatást a fentiekről!

Vigyázzunk egymásra és szeretteinkre!

A VIDOR Fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház