A Krúdy Kamara előterének komplex fejlesztése

A Krúdy Kamara előterének komplex fejlesztése A Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamara előcsarnoka átfogó modernizáción ment keresztül. A projekthez a Helyi Akciócsoport által meghirdetett pályázati felhívásra benyújtott támogatási kérelem által 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a teátrum. Az Európai Unió által finanszírozott beruházás eredményeként a Kamara közönségforgalmi része teljes egészében megújult, annak érdekében, hogy a helyi közösség kulturális élete a jövőben is magas színvonalú legyen.

 

 

A fejlesztés célja, a Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamara előterének átalakítása és korszerűsítése, biztosítva a nyíregyházi közönség nívós fogadását. A rekonstrukció során a mai kor követelményeit és a nézői igényeket is szem előtt tartottuk. Emellett korszerű eszközök kerültek beszerzésre, mellyel a város művészeti életet kívánjuk népszerűsíteni. A projekt keretein belül megvalósulhatott, hogy a Kamara előcsarnoka nagymértékben fejlődjön.

A Móricz Zsigmond Színház a „Városrészek mikroközösségi tereinek infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-7.1.1-16-H-067-2 kódszámú pályázati felhívásra nyújtotta be pályázatát, melyet a Helyi Akciócsoport pozitívan bírált el, így 10 millió forintos támogatásban részesült a Társaság.

A Krúdy Kamara előterének komplex fejlesztése

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, melynek köszönhetően a Móricz Zsigmond Színház 105 m2 városi területeken renovált középület fejlesztést valósított meg.
A projektről bővebb információt a http://www.moriczszinhaz.hu oldalon olvashatnak.

A Krúdy Kamara előterének komplex fejlesztése