Nagyvarsányi konyha fejlesztése a közétkeztetés javításának érdekében

Nagyvarsány Község Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretében a Vidékfejlesztési Programok Irányító Hatósága által meghirdetett VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése elnevezésű pályázati konstrukcióban 18,6 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

 

Nagyvarsány Község Önkormányzata 2017.10.02-án nyújtott be támogatási kérelmet a helyi piac kialakítására és a konyha fejlesztésére. A Vidékfejlesztési Program által meghirdetett VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 kódszámú, Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése elnevezésű pályázat keretein belül nyert támogatást az Önkormányzat. Az Irányító Hatóság bírálata szerint a Támogatási kérelemben feltüntetett tevékenységek és eszközök megvalósításra kerülhetnek, így 2018.07.03. napján kiérkezett a Támogatói Okirat. Ezt 2020.05.28-án váltotta ki egy újabb támogatói okirat, melyben mennyiségi változások nem történtek.

Nagyvarsány településen található a Nagyvarsányi Református Általános Iskola és Óvoda, mely jelen projekt keretén belül az Önkormányzat által benyújtott támogatási kérelemnek köszönhetően 18,6 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az intézmény 2017-ben alapult. Fenntartója a Nagyvarsányi Református Egyház. A Nagyvarsányi Általános Iskola és Óvoda számára fontos, hogy a fiatal generációnak biztosítani tudja a megfelelő szellemi és testi fejlődést, melynek megteremtéséhez jelen projekt nagy segítséget nyújtott. A megvalósítási időszak során beszerzésre került több konyhai berendezés, melyek megfelelő ellátást biztosítanak az óvodások és iskolások számára. A beruházás 2020.10.02-án fejeződik be.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt a http://www.nagyvarsany.hu/ oldalon olvashatnak.