Pusztadobos Község Önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése

Pusztadobos Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű pályázati konstrukcióban 47,96 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

 

A pályázati felhívásra Pusztadobos Község Önkormányzata 2018.08.31-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás befejeződött. A projekt azonosítószáma TOP-3.2.1-16-SB1-2018-00024. A fejlesztés célja az Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése. Az épület felújítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az épület energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése, megújuló energiahordozókkal való ellátása vált valóra. A projekt 47,96 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

A beruházásnak köszönhetően a nyílászárók és hőszigetelés korszerűsítése, akadálymentesítés, gépészeti korszerűsítés valamint napelemes rendszer telepítése ment végbe. A fejlesztésnek köszönhetően az épület energiahatékonysága növekszik, így a fenntartási költségei jelentősen csökkenek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.