'Ültess egy fát a holnapért!' - faültetési program

2020. október 3-án és 10-én kerül sor az „Ültess egy fát a holnapért!” Városszépítő program keretében a megigényelt növények átadására Nyíregyházán, a NYÍRVV Nonprofit Kft. székhelyén.

 

 

 

Az „Ültess egy fát a holnapért!” elnevezésű pályázat is része annak a Dr. Kovács Ferenc polgármester által kezdeményezett nagyszabású fásítási programnak, melynek keretében, az önkormányzat és a NYÍRVV Nonprofit Kft. együtt hirdette meg a növények igénylésének lehetőségét 2019-ben.

A program keretében a lakosság, valamint önkormányzati fenntartású intézmények is igényelhettek díszfát, díszcserjét, mely igényeket a készlet erejéig áll módunkban támogatni. Az akció célja a város zöldfelületeinek további növelése, valamint a helyi közösségek szemléletformálása, új zöldfelületek létesítése és megőrzése.

A pályázat feltétele a közterületi felhasználás és a kitöltött pályázati adatlapok benyújtása. A pályázati adatlapok alapján munkatársaink helyszíni megtekintést követően, a beérkezési sorrendet figyelembe véve bírálták el a kérelmeket.

A telepítésre kerülő növények fajtáit a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei határozzák meg, az érintett terület sajátosságainak és az ültetés szempontrendszerének figyelembevételével.

A növényeket Társaságunk biztosítja, az ültetés és a további gondozás az igénylő feladata. Az ültetéshez szaktanácsadást biztosítunk, és egyben számítunk arra, hogy a beültetett növények megfelelő ápolásban fognak részesülni.

A 2019-ben benyújtott pályázatok közül azok kerültek elutasításra, amelyeknél felmerült például a megfelelő közterületi adottságok hiánya, valamint előfordult, hogy a pályázó által korábban kapott növények nem részesültek megfelelő gondozásban.

Az elfogadott pályázatok alapján – a veszélyhelyzet miatt tavasszal elmaradt akciót pótolva – 2020 őszén 140 pályázónak 166 db lombhullató fa, 98 db fenyőféle és 1186 db cserje kerül kiosztásra. A pályázók kiértesítése folyamatban van.

A pályázók az igényelt növényeket 2020. október 3-án és 10-én, szombati napokon 6 és 14 óra között vehetik át a NYÍRVV Nonprofit Kft. székhelyén (4400 Nyíregyháza, Tüzér u. 2-4.).
A járványügyi helyzetre való tekintettel felhívjuk a Tisztelt Résztvevők figyelmét, hogy - mivel a 1,5-es távolságtartás szabályai nem tarthatóak az átadás-átvételnél – szíveskedjenek a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni! Megértésüket köszönjük!

Tegyünk együtt egy szebb és zöldebb városért!