„ÜLTESS EGY FÁT A HOLNAPÉRT!” – Növények osztása (2. ütem)

Az „Ültess egy fát a holnapért!” elnevezésű pályázat is része annak a Dr. Kovács Ferenc polgármester által kezdeményezett nagyszabású fásítási programnak, melynek keretében, az önkormányzat és a NYÍRVV Nonprofit Kft. együtt hirdette meg a növények igénylésének lehetőségét 2019-ben.

 

 

 

Időpont: 2020. október 10. (szombat) 6-14 óra

Helyszín: NYÍRVV Nonprofit Kft. székhelyek (4400 Nyíregyháza, Tüzér u. 2-4.)

 

A program keretében a lakosság, valamint önkormányzati fenntartású intézmények is igényelhettek díszfát, díszcserjét, mely igényeket a készlet erejéig áll módunkban támogatni. Az akció célja a város zöldfelületeinek további növelése, valamint a helyi közösségek szemléletformálása, új zöldfelületek létesítése és megőrzése.
A telepítésre kerülő növények fajtáit a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei határozták meg, az érintett terület sajátosságainak és az ültetés szempontrendszerének figyelembevételével.
A növényeket Társaságunk biztosítja, az ültetés és a további gondozás az igénylő feladata. Az ültetéshez szaktanácsadást biztosítunk, és egyben számítunk arra, hogy a beültetett növények megfelelő ápolásban fognak részesülni.
Az elfogadott pályázatok alapján – a veszélyhelyzet miatt tavasszal elmaradt akciót pótolva – 2020 őszén 140 pályázónak 166 db lombhullató fa, 98 db fenyőféle és 1186 db cserje kerül kiosztásra.
A következő átadásra október 10-én (szombaton) kerül sor 6 és 14 óra között vehetik át a NYÍRVV Nonprofit Kft. székhelyén (4400 Nyíregyháza, Tüzér u. 2-4.).

Tegyünk együtt egy szebb és zöldebb városért!