VIDOR Fesztivál - színházi versenyprogram felhívás

Idén sajnos a járványügyi helyzet miatt sok előadás bemutatója elmaradt vagy el kellett halasztani. Ennek ellenére a tavalyi évhez hasonlóan a VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjának válogatásához idén is várjuk a színházaktól a fesztivál profiljába illő produkciók ajánlását, jelenleg futó (vagy játszani tervezett), a programunkban még nem szerepelt előadásaik közül. A szemle darabjai a korábbi évadokban bemutatott darabok közül is kikerülhetnek, de csak legkésőbb 2021. április 1-ig bemutatandó produkciók jelölését várjuk!

 

 

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a házi bemutatót is premiernek vesszük.
A versenyprogramba egy (nem zenés) nagyszínpadi és egy (nem zenés) kamara vígjáték, valamint a Rózsakert Szabadtéri Színpadra kizárólag egy zenés vígjáték ajánlására van lehetőség színházanként. A VIDOR ZENÉS NYÁR versenyprogram 2021. június 14. és 2021. szeptember 4. között kerül megrendezésre a Rózsakert Szabadtéri Színpadon.

A jubileumi, XX. VIDOR Fesztivál időpontja: 2021. augusztus 27. – szeptember 4.

A jelentkezéshez szükséges anyagban kérjük tüntessék fel az alábbiakat: az előadás címe, az előadás leírásához vezető link, szereposztás, valamint azt, hogy a Móricz Zsigmond Színház melyik színpadára nevezik, illetve küldjenek egy DVD-t vagy online elérhetőséget, mely tartalmazza az elődás felvételét. Ezen kívül kérjük, küldjék vissza a mellékelt technikai egyeztetőt kitöltve, valamint az előadás technikai riderét.

A fesztivál válogatói a beküldött előadásokon kívül más produkciókat is szemlézhetnek. A VIDOR Fesztivál 2021 válogatói a Móricz Zsigmond Színház vezetéséből: Kirják Róbert – igazgató, Horváth Illés – művészeti vezető, Sediánszky Nóra – művészeti tanácsadó, Bálint Albin – produkciós vezető.

Ajánlásaikat legkésőbb 2021. január 31. (vasárnap) 24 óráig küldjék el a muvtitkar@moriczszinhaz.hu e-mail címre. A további részletekről is ezen az e-mail címen kaphatnak felvilágosítást.