Energetikai korszerűsítés

Kajdacs Községi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű pályázati konstrukcióban 114,38 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

 

A pályázati felhívásra Kajdacs Községi Önkormányzat 2016.07.13.-án nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás a kivitelezéssel fejeződik be. A projekt azonosítószáma TOP-3.2.1-15-SB1-2016-00008. A fejlesztés célja a Kajdacs belterületén található: Polgármesteri hivatal (7051 Kajdacs, Petőfi utca 1.). Az épületet, a képviselő-testület döntése alapján, korszerűsíteni szeretnénk ugyanis a meglévő épületet szerkezetileg jó állapotban van, viszont energetikailag korszerűsítésre szorul. Az épületet jelenleg is gáz, víz és villanyvételezéssel rendelkeznek, a helyi szolgáltatók által ellátottak. A projekt megvalósítása azért lenne feltétlenül szükséges, mivel a működési költségek (villamosenergia, gáz) nagyon magasak, így az épület fenntartása sokszor nehézségekbe ütközik. Az épület felújítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az épület energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése vált valóra. A projekt 114,38 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

 

A beruházásnak köszönhetően a fűtési rendszer korszerűsítése, nyílászárók cseréje, az épületek külső szigetelése, valamint akadálymentesítés valósult meg, melyeknek köszönhetően az épület közüzemi számlái is jelentősen csökkenek.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.