Vécsey: hangos-olvasási felmérés

Szakady Katalin mesterpedagógus meghívására a Vécsey Károly Tagintézmény 3.a osztályosainak hangos-olvasási felmérésében működött közre a főkönyvtáros a Google Meets online felületén.

 

 

A gyerekek kiemelkedően szépen olvastak, nagy dicséret illeti őket és a felkészítő pedagógust is! Az iskola vezetői is jelen voltak az online eseményen. A zsűri élén Kissné Mészáros Ágnes igazgatóhelyettessel, a gyerekeket Veres László igazgató úr köszöntötte. A zsűri harmadik tagja Bakosné Mikula Edit a Vécsey Utcai Fiókkönyvtár főkönyvtárosa volt. A főkönyvtáros időről időre bekapcsolódik az online órákba, előre megbeszélt témákkal teszi változatosabbá a magyar tanítást. Kertész Erzsi Göröngyös Úti Iskola című sorozatának Hello, felség! című kötetéből olvastak a gyerekek, amely idén a kötelező közös olvasmányuk lett a főkönyvtáros javaslatára. A Redmenta online feladatlapkészítő alkalmazás segítségével szövegértési feladatokat is kapnak a főkönyvtárostól az olvasmánnyal kapcsolatosan.

Az osztály átlaga 4,6 lett, amit egy Google Drive táblázat mutatott rögtön az online hangos-olvasás felmérő óra végén. Gratulálunk a gyerekeknek, a szülőknek és az iskola kollektívájának is az egyedülálló kezdeményezéshez!

 

 

Az online együttműködési formákat kihasználva április közepén online hangos olvasási versenyt hirdet a Vécsey Utcai Fiókkönyvtár 3-4. osztályosok és 5-6. osztályosok számára. A versenyzők a verseny előtt 30 perccel kapják kézhez e-mailben a felolvasásra szánt szöveget, majd a Google Meets felületén keresztül olvassák fel a szöveg egy kijelölt részletét. Az első három díjazott oklevélben és könyvcsomagban részesül. A pontos részleteket a fiókkönyvtár Facebook oldalán tesszük közzé hamarosan.