Elhunyt Lövei Csaba nyíregyházi önkormányzati képviselő

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése, a város vezetői és a Polgármesteri Hivatal dolgozói megdöbbenéssel és mély megrendüléssel értesültek, hogy tragikus hirtelenséggel koronavírus fertőzésben elhunyt 2021. április 12-én Lövei Csaba önkormányzati képviselő, a Párbeszéd nyíregyházi önkormányzati képviselője, országgyűlésiképviselő-jelöltje.

 

 

 

Pártja az alább olvashatókkal búcsúzott szeretett és tisztelt tagjától:

" Lövei Csaba mélyen hitt a tiszta közéletben. És nemcsak beszélt róla, hanem tett is érte: tucatnyi alkalommal leplezett le korrupciós ügyeket. Felkészült volt, tettre kész, egyenes, és páratlan bátorsággal küzdött a korrupció ellen.

Lövei Csaba 1963-ban született Miskolcon. Középiskolai tanulmányait Sárospatakon, a nagyhírű kollégiumban végezte. Közel négy évtizede élt Nyíregyházán. A Nyíregyházi Egyetem jogelődjén, a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerzett tanári diplomát. Pedagógusi pályája során dolgozott általános iskolai tanárként és kollégiumi nevelőtanárként egyaránt. Három gyermeke született.

Ellenzéki pártok, köztük az Együtt – amelyhez 2013-ban csatlakozott – és a Párbeszéd képviselőjeként 2014-ben kapott mandátumot a nyíregyházi közgyűlésben. 2019-ben az ellenzék közös jelöltjeként magabiztosan jutott be ismét a képviselőtestületbe.

Csaba újabb megméretésre készült: az ellenzéki előválasztáson ő lett volna a Párbeszéd országgyűlésiképviselő-jelöltjeinek egyike. Nagy lendülettel és elkötelezettséggel készült a feladatra, mert számára nem volt kérdés, hogy az ellenzék közös erővel leváltja a kormányt, és megkezdődhet egy igazságosabb, tisztább, élhetőbb Magyarország felépítése. Csaba ebben a munkában is kivételesen értékes tagja volt közösségünknek."
 

A nyíregyházi önkormányzat Lövei Csabát saját halottjának tekinti, és ezúton is mély együttérzéséről és őszinte részvétéről biztosítja gyászoló családját és munkatársait.

Nyugodjon békében!