Folytatódik a fásítási program Nyíregyházán

Tovább folytatódik a polgármesteri fásítási program, cégek, vállalkozások, civil szervezetek csatlakozásával. Ennek keretében április 20-án dr. Kovács Ferenc polgármester, dr. Ulrich Attila alpolgármester, a Rotary Club Nyíregyháza és a NYÍRVV Nonprofit Kft. képviselői közösen ültettek el 30 db díszkörtét és díszgalagonyát a Robinson dombon.

 

 

 

A facsemeték a Rotary Club adományaként a játszópark Ungvár sétány felőli részén, az idén felújított gyöngykavicsos sétány két oldalán nyújtanak majd árnyat az arra sétálóknak. A club csatlakozását a fásítási akcióhoz a Rotary sétány két végén most elhelyezett emlékkő is megörökíti.

A faültetésen dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta: „Ezzel régóta megkezdett programok folytatása valósul meg. A Robinson domb a város egyik gyöngyszeme, amely a korábbi években már több részletben teljesen megújult, s erre a jövőben is oda fogunk figyelni. Másrészt az önkormányzat és a Rotary Club együttműködésének is sok-sok eredménye volt már az elmúlt években. Most felújítottunk itt egy gyöngykavicsos sétányt, a Rotary Club pedig csatlakozva a polgármesteri faültetési programhoz, felajánlott 30 db csemetét a sétány mellé. Ehhez a programhoz már sokan csatlakoztak, akik egymást erősítve tesznek a városért, annak szépítéséért, köszönet érte.”

Kovács Krisztián a Rotary Club Nyíregyháza soros elnöke úgy nyilatkozott: „Több közös projektünk is volt már az elmúlt években, és úgy gondoltuk, most mi is csatlakozunk a város zöldítési programjához. Azért esett a Robinson dombra a választásunk, mert egy olyan ikonikus hely Nyíregyháza belvárosában, amely sokunk számára gyermekkori emlékeket idéz fel. Mivel van itt egy gyönyörű játszótér és kondipark is, úgy döntöttünk, itt valósítjuk meg ezt a közös beruházást egy sétánnyal, és 30 db gyönyörű díszkörte és díszgalagonya csemetével. Bízunk benne, hogy mindenki nagy örömére szolgála majd.”

 

Petró Árpád a városüzemeltető cég ügyvezetője hozzátette: „A nyíregyházi fásítási program idén is folytatódik, több helyszínen ültettünk már. A város és a NYÍRVV kapacitásain kívül a nyíregyházi cégek, szervezetek is csatlakoznak, jelen pillanatban a Rotary Club Nyíregyháza támogatásával létesült ez a fasor. A Robinson domb jó lehetőséget nyújt a közelben élők kikapcsolódásához, ennek környezetét szeretnénk tovább szépíteni.”

Fotó: Szarka Lajos