Gyermeknapi programok a Sóstói Múzeumfaluban

Hogy a kicsiknek is ÉLMÉNY LEGYEN A HAGYOMÁNY, a régió egyetlen szabadtéri néprajzi múzeuma gyermeknap alkalmából is megannyi programmal várja a családokat május 30-án!

 

 

A programok felhőtlen kikapcsolódást ígérnek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Fellép a Vidám Manók Együttes, a Naninski és Figaro előadóművész páros maradandó élményekkel gazdagítják a résztvevőket. A Burattinó Bábszínház a tőlük megszokott vidám előadással szórakoztatja a kicsiket.

Az egész napos gyermekcsalogató programok között kipróbálhatják a bőrözést, népi játékokat, a szövést, a gyertyamártást, a rongybaba készítést és a nemezelést.

Az élőporták ezen a napon is számos élményt kínálnak és a kemencék sem maradnak befűtetlen.

Az Árpád-kori faluban a Naplövő Íjász Egyesület bemutatója lesz látható, a faluközpontban pedig a nagy népszerűségnek örvendő kosaras körhinta és népi játszóudvar várja a gyermekeket.

 

A vásárban népi kézműves termékeket, mézeskalácsokat, fa játékokat és hangszereket, valamint textil babákat árusítanak majd.

Vendégünk lesz a Hetedhét Mesevilág Népmesepont , akik a kállósemjéni portán mesekuckóval, kézműves tevékenységgel, zenével és tánccal várják a családokat.

Belépő kedvezményesen váltható, a felnőttek 1.000 Ft/fő, a gyermekek 200 Ft/fő áron válthatnak jegyet az eseményre.
A rendezvény látogatása védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges!

Forrás: muzeumfalu.hu