A nyíregyházi könyvtár végre újra kinyithat

A Kormány 194/2021. (IV.26.) rendelete értelmében könyvtárunk minden szolgáltatásával együtt szélesre tárja kapuit azon látogatói előtt, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Könyvtárunkban a védett személy nem köteles maszkot viselni, használatát azonban továbbra is javasoljuk.

 

 

A 18. életévüket betöltött olvasóink könyvtárunk Ruhatárában a biztonsági szolgálatnak kötelesek felmutatni védettséget igazoló kártyájukat, valamint a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványt.

18 év alattiak egyedül nem, csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják intézményünket.A 18 év alattiak életkorának igazolását biztonsági szolgálatunk kérheti.

Rendezvényeinken ingyenes regisztrációs jegy megváltásával lehet részt venni.

Védettségi igazolvánnyal nem rendelkező olvasóinknem jöhetnek be az épületbe, de e-mailen, telefonon vagy integrált könyvtári rendszerünk „félretétel” funkcióját használva kölcsönözhetnek, valamint vissza is hozhatnak dokumentumokat. Ezt a szolgáltatásunkatminden kedves olvasónk igénybe veheti továbbra is, a könyveket csengetés után az ajtónál vehetik át.

  Könyvtárunk csökkentettedíjtételeit.  Teljes árú jegy: 1400 Ft helyett 1000 Ft,
diák- és 70 éven aluli nyugdíjas jegy: 700 Ft helyett 500 Ft. A 70 éven felülieknek és a 16 év alattiaknak a beiratkozás továbbra is ingyenes. Az eddigi beiratkozási kedvezmények mellett ingyenes beiratkozást biztosítunk az egészségügyi dolgozóknak és a pedagógusoknak. Családi olvasójegyünk díjtételei csökkentek.

Nőtt a kölcsönözhető könyvek száma, az eddigi 8 helyett 10 kölcsönözhető.

Új szolgáltatásaink:
-    eCard Mobil Olvasójegy: Hagyja otthon olvasójegyét! Töltse le az eCard applikációt mobiltelefonjára könyvtári ügyeinek ügyintézéséhez (hosszabbítás, előjegyzés, félretétel, határidők ellenőrzése, stb.)
-    Önkölcsönző terminál: Az olvasó kölcsönözhet vagy visszaadhat könyveket érintésmentesen.

Kertvárosi Fiókkönyvtárunkban (Nyíregyháza, Könyök utca 1.) továbbra is csak a megrendelt könyveket vehetik át az olvasók a könyvtár ablakában.

Nyírszőlősi Fiókkönyvtár (Nyíregyháza-Nyírszőlő, Kollégium utca 54.) továbbra is csak a megrendelt könyveket vehetik át az olvasók az iskola hátsó bejáratánál.

Köszönjük olvasóink türelmét, megértését!