Átadják a Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon című projektjét

A „Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon” című projekt nagykállói megvalósítási helyszínének átadására kerül sor  2021. június 30-án.

 

 

Elkészült a Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon című zarándokút nagykállói megvalósítási helyszíne. A mintegy 164 millió forintos beruházás során egy ortodox zarándokház került kialakításra a Nagybalkányi úti régi zsidó temető szomszédságában. A zarándokház rendezvényteremmel, valamint interaktív kiállítótérrel várja az idelátogatókat.

Az 1.4 milliárd forint értékű Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon című projekt célja egy olyan településeken átívelő komplex turisztikai termék létrehozása, amely biztosítja a magyar zsidó kulturális és történelmi örökség megőrzését és annak bemutatását. Ezen túl képes hozzájárulni olyan szolgáltatások kialakításához, amelyek hosszú távon is hatékonyan tudják növelni az adott település idegenforgalmát, további munkahelyet is teremtve az itt élők számára. A projekt megvalósítása remélhetően hozzájárul a térség társadalmi és gazdasági fejlődéséhez. Nagykállón többek között az ortodox zarándokházban kialakításra került egy rendezvényterem, kiállítótér, férfi és női étkező konyhával.

A zarándokútvonal helyszínei: Miskolc, Sátoraljaújhely, Nagykálló, Nyírtass és Makó.