Korszerűbbé és az állatok számára komfortosabbá váltak a kennelek a nyíregyházi Ebrendészeti Telepen

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020. decemberében 5.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az Agrárminisztérium által kiírt „Ebrendészeti telepet működtető civil szervezetek és települési önkormányzatok” című pályázat keretében a Nyíregyháza, Szállási úton található Állategészségügyi Telep fejlesztésére, az állatok tartására szolgáló helyek korszerűsítésére.

 

 

2018-ban szintén agrárminisztériumi pályázati forrásból a terület rendezése már megvalósult az országos viszonylatban is korszerű, 54 férőhelyes nyíregyházi Állategészségügyi Telepen.
A pályázati forrásnak köszönhetően most a Szállási úti telep kennelépületei korszerűsödtek. A karantén területen 6 db, egyenként 9 részre szeparált (összesen 54 db kennelt tartalmazó) kennelépület található. A burkolt járófelülettel rendelkező szeparált egységek két részből állnak. A felújítás előtt egyik részük fedett, falakkal zárt, másik részük felül nyitott volt, három oldalról fallal, egy oldalról acélhálóval zárt.

A fejlesztéssel korszerűbbé és az állatok számára is komfortosabbá váltak a kennelek.

 

 

A most megvalósult beruházással, a felül nyitott részek lefedésével a csapadékvíz a lefolyókon keresztül immár nem jut be a zárt szennyvíztárolóba, ezáltal csökken annak terhelése és a kezelésre szoruló szennyvíz mennyisége.

A beruházás keretében 30,53 m2 felületen térburkolás is megvalósult.