Rétközi Kerékpáros Örökségkör

Rétközi Örökségkörre hívja a kerékpáros túrázókat 2021. szeptember 4-én (szombaton) a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Középkori Templomok Útja Egyesület. A Nyíregyházáról induló 92 kilométer hosszú rétközi örökségkör egy letűnt vízi világ és a Nyírség tájain halad, szinte végig kerékpárúton, izgalmas örökséghelyszínek, látványosságok ölelésében.

 

 

Fedezzük fel közösen a Felső-Tisza-vidék nyugati felét, a Nyíregyházától és a Nyírségtől északra elterülő rétközi tájegységet!

Gyülekező:
2021.09.04. (szombat) 7:30 óra
Nyíregyháza, Kossuth tér

Indulás:
2021.09.04. (szombat) 8:00 óra

Útvonal (92 km):
Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyhalász – Ibrány – Paszab – Tiszabercel – Gávavencsellő – Balsa – Szabolcs – Rakamaz – Nyírtelek – Nyíregyháza Kossuth tér

Látnivalók:
Csuha-Kállay kúria (Nagyhalász); Paszabi szőttesház; Tiszaberceli szivattyútelep; Bessenyei emlékház; Sváb ház (Gávavencsellő); Balsai hídfő; Szabolcsi földvár és Árpád-kori templom; Mudrány kúria; Rakamazi Turul emlékmű

Szakvezető, túravezető:
Szőke Zsuzsa, Kovács Tamás

 

Részvételi díj:
1000 Ft/fő, amelyet a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. számára szükséges megfizetni. A díj tartalmazza a túraszervezés, túravezetés, szakvezetés és kerékpáros szervízszolgáltatás díját. A belépők megfizetése önköltséges.

Jelentkezési határidő:
2021. szeptember 3. (12:00 óra) a megadott elérhetőségeken.

Elérhetőségek:
Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.
e-mail: tdm@nyiregyhaza.info.hu
telefon: +36 42 310-735
https://nyiregyhaza.info.hu/
https://www.facebook.com/visitnyiregyhaza/

Középkori Templomok Útja Egyesület
e-mail: kozepkoritemplomokutja@gmail.com
telefon: +36 30/446-8383
www.facebook.com/oroksegtura
www.oroksegtura.hu

Kerékpárbérlés:
A túrák ideje alatt kedvezményes túrakerékpár-bérlési lehetőséget biztosítunk, amelynek összege 3500 Ft helyett 2500 Ft / kerékpár / túra. Kerékpárbérlési szándékát kérjük jelezze a regisztráció során.

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendező szervezettel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel. A program változtatási jogát fenntartjuk!

Szervezők:
Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.
Középkori Templomok Útja Egyesület