Fontos műszereket adományozott a LEGO gyár a Jósa András Oktatókórháznak

Hivatalosan is átadták azokat a nagyértékű orvostechnikai eszközöket, amelyek beszerzésével a Jósa András Oktatókórház szakembereinek munkáját segíti a nyíregyházi LEGO gyár. A gyár dolgozói és családtagjaik képeslapokon üzentek az kórházi dolgozóknak, megköszönve nekik a járvány alatt végzett hősies munkájukat.

 

 

A Jósa András Oktatókórház és a LEGO Manufacturing Kft. vezetőinek jelenlétében hivatalosan átadásra kerültek azok az eszközök, amelyek beszerzéséről a kórház és a gyár munkatársai szorosan egyeztettek. A cél az volt, hogy a kórházban leginkább szükséges, létfontosságú eszközöket vehessék birtokba az egészségügyi szakemberek.

A két darab speciális sebészeti vágókészülék, két darab műtőben használatos lámpa és egy nagyértékű mobil ultrahang készülék a nyíregyházi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás, illetve Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Osztályok munkáját segíti ezentúl, hozzájárulva a betegek még hatékonyabb ellátásához. Az eszközök beszerzési értéke közel 37 millió forint volt.

„A Covid járvány szerte a világon súlyos csapást mért az egészségügyi rendszerekre. Felelősségünknek érezzük, hogy segítsük a járvány által hátrányosan érintett gyerekeket, családokat, közösségeket. A térség legnagyobb foglalkoztatójaként fontosnak tartjuk, hogy a reagáljunk a helyi közösséget érő kihívásokra – mint ahogy tettük tavaly is, amikor védőszemüveget gyártottunk, illetve más eszközökkel támogattuk a gyermekorvosokat, egészségügyi intézményeket. Külön szeretnénk megköszönni a Jósa András Oktatkórház munkatársainak az oltás megszervezésében végzett remek munkájukat!”, mondta el Chresten Bruun gyárigazgató, a LEGO Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója.

„Tavaly márciusa óta, amikor az Egészségügyi Világszervezet kihirdette a veszélyhelyzetet, folyamatosan előre nem látott problémákat kellett megoldaniuk az egészségügyben dolgozóknak. Bízom benne, hogy ez az adomány hozzájárul ahhoz, hogy jobb körülmények között és hatékonyabban tudják végezni a munkájukat a szakemberek. Végtelenül hálásak vagyunk nekik a hősies munkájukért, hogy segítenek dolgozóink és a nyíregyháziak egészségének megőrzésében”, mondta el Ruzsinszky-Takács Ilona, a LEGO Manufacturing Kft. egészségmegőrzésért és munkabiztonságért felelős igazgatója.

 

 

"Nem először segíti már a LEGO Csoport a Jósa András Oktatókórházat, korábban például a Gyermekosztályt is nagy értékű eszköszök beszerzésével támogatta a cég, a koronavírus-járvány első hulláma idején pedig arcpajzsokat készítettek munkatársainknak.

A társadalmi szerepválallás és segítő szándék újabb szép példája a mostani felajánlás is, amelynek köszönhetően ezúttal az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás, illetve Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Osztályaink eszközparkja is tovább fejlődhet.

Ez az újabb nemes gesztus is tovább erősíti bennem a LEGO Manufacturing Kft.-vel való kiváló emberi és munkakapcsolatunkba vetett hitet, amelynek alapja minden körülmények között a humánum és az önzetlen segítségnyújtási szándék. Köszönjük nekik!" - mondta el dr. Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

„Számos speciális ellátás csak a Jósa András Oktatókórházban érhető el a megyében. Éppen ezért rendkívüli jelentőségű ez az eszközbeszerzés, amelynek köszönhetően az intenzív terápiás illetve a fül- orr- gégesebészeti ellátás még korszerűbbé és hatékonyabbá válhat kórházunkban.

A komplex vizsgálatokra alkalmas és a legmodernebb technológiát képviselő mobil ultrahang készüléket, illetve a sebészeti vágókészülékeket és műtőlámpákat a COVID-ellátásban és a nem koronavírusos betegek ellátásában egyaránt használni tudjuk" - tette hozzá dr. Szűcs Attila, az SZSZBMK orvosigazgatója, illetve a nyíregyházi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály osztályvezető főorvosa.

 

Néhány üzenet a LEGO dolgozóktól:

„Köszönöm, hogy kedvesek és türelmesek, profik voltatok decemberben, amikor bent feküdltem egy hetet a kórházban!”

„A vírushelyzetben az egészségügyi dolgozók munkája sok család számára adott reményt – hiszen sokunkat érintett valamilyen formában a járvány.”

„Annak ellenére, hogy a járvány mindenki életére nagy hatással van, az egészségügyi dolgozók emberfeletti módon küzdenek a saját és más emberek egészségéért. Ezúton is szeretnénk megköszönni minden kórházi dolgozónak a kitartó munkáját!”