Izgalmas évkezdés a nyíregyházi színházban

A Móricz Zsigmond Színház társulata szeretettel várja Nézőit 2022-ben is! Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy Kovács D. Dániel rendezésében 2022. január 13-án, a Krúdy Kamaraszínpadon mutatják be A rovarok élete című produkciót.

 

 

A mű allegóriaként szolgál, a szerző valójában az Embert helyezi terráriumba, hogy nagyítókkal vizsgálhassuk kicsinységét. Egy krími üdülőhelyen alkoholmérgezést kap a helyi lakosság véréből mintát venni érkezett amerikai ügynök, egy apa saját példájával teszi világossá a fia számára, mi az élet értelme, egy nő romantikus szerelemről álmodik, de sivár magány lesz a sorsa, egyetlen lánya is elhagyja. És közben ragyognak a csillagok, hullámzik a tenger, életek születnek és múlnak el nyomtalanul.

A nagy sikerű Broadway-darabot, az Idétlen időkig vígjáték-musicalt több alkalommal is megtekinthetik Nézőink az elkövetkező időszakban. A Magyarországon először Nyíregyházán bemutatott produkciót Horváth Illés, teátrumunk művészeti vezetője állította színpadra. A történet főhősét, Phil-t, a híres televíziós meteorológust, aki egy amerikai kisvárosból kénytelen tudósítani a Mormota-nap eseményéről, Gulácsi Tamás alakítja.

A Krúdy Kamarában Közönségünket Csehov klasszikusával, a Cseresznyéskert-tel is várjuk. A megkerülhetetlen változások és az idővel folytatott örök harc groteszk tragikomédiáját a Nyíregyházán először rendező Czukor Balázs állította színpadra, a kert úrnőjét, Ranyevszkaját, az egyik leghíresebb Csehov-hősnőt pedig Széles Zita alakítja.

 

 

Január 29-én a Nagyszínpadon újra teltházas közönség várja Szente Vajk: Legénybúcsú előadásunkat. A főhőst, a legénybúcsúját lidérces rémálomként megélő Simont Gulyás Attila játssza, Gulácsi Tamás pedig Alex, Simon legjobb barátja és kollégája szerepében brillírozva igyekszik feledhetetlenné tenni a szabadság utolsó estéjét...

A Művész Stúdióban  Pregitzer Fruzsina rendezésében január végén 2 alkalommal is műsoron lesz az Alszanak a halak? című produkciónk, mely Fridrik Noémi egyszemélyes előadásával az elmúlást mutatja be gyermekszemmel.

 

Jegyek elérhetőek: https://moriczszinhaz.jegy.hu/