Ültess egy fát a holnapért! – Városszépítő Akció

2022. évben ismét meghirdetjük az „Ültess egy fát a holnapért!” akciót, melynek keretében Nyíregyháza lakosságának lehetősége nyílik még szebbé és zöldebbé tenni környezetüket.

 

 

A városszépítő pályázat része annak a Dr. Kovács Ferenc Polgármester által kezdeményezett nagyszabású fásítási programnak, melynek keretében Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. együtt hirdeti meg a növények igénylésének lehetőségét. Az akció célja a város zöldfelületeinek további növelése, valamint a helyi közösségek szemléletformálása, új zöldfelületek létesítése és megőrzése.

A program keretében a lakosság, valamint az önkormányzati fenntartású intézmények pályázati adatlapon nyújthatják be pályázatukat díszfákra, díszcserjékre. Az igényeket a készlet erejéig áll módunkban támogatni. Egy háztartásban élők esetén csak egy pályázatot tudunk befogadni.

A pályázat feltételei:

  •  kitöltött pályázati adatlapok benyújtása a növények ültetési helyének megjelölésével
  •  a helyszínről készült fotó/k csatolása
  •  a növény/ek közterületi felhasználása
  •  az igényelt növényállomány fenntartásának hosszú távú vállalása

 A pályázati adatlapok alapján munkatársaink a beérkezési sorrendet figyelembe véve bírálják el a kérelmeket. A telepítésre kerülő növények fajtáit a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei határozzák meg, az érintett terület sajátosságainak (meglévő közművek: földkábel, légvezeték) és az ültetés szempontrendszerének figyelembevételével.

 

 

 

 A növényeket a NYÍRVV Nonprofit Kft. biztosítja, az ültetés és a további gondozás azonban az igénylő feladata.

 Az ültetéshez szaktanácsadást biztosítunk, és egyben számítunk arra, hogy a beültetett növények megfelelő ápolásban fognak részesülni.

 A jelentkezéseket 2022. február 15. napjáig várjuk a [varosszepito@nyirvv.hu] email-címre.

 A pályázatok elbírálását követően a növények kiosztásának időpontjáról külön értesítjük a nyertes pályázókat.

 A pályázati adatlap letölthető innen:
http://nyirvv.hu/letoltheto-nyomtatvanyok

 Együtt egy szebb és zöldebb városért!