A nagy kedvencek évadával vár mindenkit a Móricz Zsigmond Színház

Fény derült végre a Nyíregyháza több pontján feltűnt rejtélyes óriásplakátok titkára: a Teátrum következő évadában, valamint a Rózsakertben is szerepel majd MÁZS és Hide the Pain Harold !

 

 

Várjuk a nagy kedvencek évadával! – így invitálja 2022/23-es előadásaira nézőit a nyíregyházi teátrum; és itt most nem csak a színészekre, hanem a darabokra is utalnak, hiszen minden eddiginél színesebb, szórakoztatóbb programot igyekeztek összeállítani. Kedvcsináló ízelítőt kapott a közönség az évad produkcióiból, a Rózsakert Szabadtéri Színpad nyári műsorából, és már néhány szereplőt is megismerhettünk a Móricz Zsigmond Színház szerdai sajtótájékoztatóján.

A nagyszínpadon az évad első bemutatójának rendezőjeként régi ismerőst köszönhetünk, Keszég Lászlót, aki számos emlékezetes előadás után tér vissza a nagy sikerű Spamalot musicallel, melyet az angol abszurd humor legendás képviselői, a Magyarországon is népszerű Monty Python csoport tagjai alkalmaztak színpadra, ikonikus filmjük, a Gyalog galopp nyomán.

A nagysikerű musical 2005-ös New Yorki-i bemutatója után tizennégy Tony jelölést kapott, melyek közül hármat el is nyert. A nyíregyházi társulat közönségkedvencei, Gulácsi Tamás, Rák Zoltán, Nagyidai Gergő, Dézsi Darinka mellett igazi kuriózum, hogy a nagy visszatérő, Mészáros Árpád Zsolt szerepel és Hide the Pain Harold is feltűnik a produkcióban!

A Rózsakert Szabadtéri Színpadon már június 11-én látható a mulatságosan vergődő angol lovagok hihetetlen kalandjaival a darab előbemutatója, majd a június elejétől már elérhető színházbérlettel, szeptembertől a Móricz Zsigmond Színházban!

A nagyszínpadi bemutatók sorában egy igazi különlegesség, egy újabb zenés sikerdarab és híres adaptáció is szerepel majd a nyíregyházi teátrum jövő évadában: a Kapj el, ha tudsz! című musical, mely Leonardo DiCaprio főszereplésével készült azonos című filmre épül. A rendező Horváth Illés, a Színház művészeti vezetője lesz, a főszerepben Jenővári Miklóst, további szerepekben többek között lllyés Ákost és Mészáros Árpád Zsoltot is láthatják a nézők, utóbbi a főhős édesapját alakítja majd.

A Krúdy Kamara új programja egy másik zenés előadással indul: a Jó estét nyár, jó estét szerelem fordulatos, torokszorító darabja, Presser Gábor nagyszerű dallamai már több generáció szívébe lopták be magukat. A Rózsakert Szabadtéri Színpadon - a főbb szerepekben Tar Dániellel és Ténai Petrával - június 17-én, 18-án és 20-án, 3 napon át tekinthetik meg a darabot a romantikus nyári esték szerelmesei.

Szente Vajk Legénybúcsúját bemutatója óta minden alkalommal teltházzal várja a Móricz Zsigmond Színház közönsége, így nem maradhat ki a szabadtéri előadások sorából a Nagy Sándor rendező nevével fémjelzett darab, Gulyás Attila és Gulácsi Tamás főszereplésével augusztus 13-án kerül színre.

Vendégelőadások is színesítik a szabadtéri előadások palettáját. Július 1-én a Rózsakert műsorán  a Veres1 Színház bohózata, a Rövidzárlat szerepel, Nagy Sándor rendezésében, többek között Csonka András és Kerekes József főszereplésével.
Július 22-én Huszka Jenő – Szilágyi László: Sissi, a magyar királyné operettje mások mellett Oszvald Marika és Peller Károly szereplésével varázsolja majd el a közönséget.
Természetesen további produkciókkal is várják a nézőket egész nyáron, melyeket folyamatosan hirdetnek majd meg felületeiken.

A Rózsakert Szabadtéri Színpad előadásaira jegyek hamarosan elérhetőek a Színház honlapján, a moriczszinhaz.hu oldalon, és az alábbi linken: https://moriczszinhaz.jegy.hu/?template=moriczszinhaz_2022