Faültetés a nyíregyházi Újéletfa-ligetben

Azok a családok, akik jelentkeztek a Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. által korábban meghirdetett Újéletfa akcióra, részt vehettek egy régi hagyomány felelevenítésében, fát ültettek újszülött gyermekük tiszteletére. Április 29-én ünnepélyes keretek között 63 nyíregyházi család ültetett fát gyermekének az Újéletfa-ligetben.

 

 

Nyíregyházán az Alkotás utcai játszótér mellett lett kialakítva az első Újéletfa-liget amely a 2014-15-ben elültetett fákkal megtelt. A második Újéletfa-liget – közel a játszótérhez – a Búvár utca, Szikla utca, Kerék utca által körbezárt terület, ahová 2016-2018 között hárs, juhar és kőrisfa csemetéket ültettek a jelentkező családok.

2019-ben a kedvezőtlen időjárás, 2020-2021-ben a világjárvány miatt sajnos el kellett halasztani az újéletfa ültetéseket. Most április 29-én a 2018. július 31. és 2019. július 31. között született gyermekek szülei ültetnek ezúttal keskenylevelű kőrisfákat, az ültetésre összesen 63 család jelentkezett.

A kezdeményezésnek köszönhetően a mostanival együtt többmint 360 facsemetével gyarapodott a város faállománya. Lassan erdővé sűrűsödnek az újszülöttek számára elültetett fák, a szülők, gyermekeikkel együtt nyomon követik az elültetett facsemeték fejlődését, és az évek múltával is vissza-visszatérnek majd a ligetbe.

 

Fotó forrása: Dr.Kovács Ferenc polgármester Facebook oldala