Sztárok érkeznek Nyíregyházára

A Fesztivál Akadémia Budapest művészei Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár vezetésével 2022. május 12-én 14 órakor a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében, különleges ingyenes programmal várja az érdeklődőket.

 

 

Két különböző zenei darabot is előadnak, amelyek közül az egyik a komolyzenei irodalom egyik legismertebb klasszikusa, Sztravinszkij A katona története. Az esti előadás azért is különleges, mert oratorikus verzióban hallhatja majd a közönség Molnár Piroskával, Epres Attilával, Ifj. Vidnyánszky Attilával, Kelemen Hannával, Ascher Tamás rendezésében. A darabot Kelemen Barnabás vezényli és mellette olyan művészek hallhatók, mint Bogányi Gergely zongorista, Fenyő László csellista vagy épp Horváth Bence trombitás.

2022 tavaszán a Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) hazai sztárjai országjáró turnéra indultak, melynek többek között Pécs, Marosvásárhely és Kolozsvár mellett Nyíregyháza is állomása.
A nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola a Kelemen-Kokas házaspár számára egy különleges helyszín, hiszen 2015-ben Kocsis Zoltánnal közösen léptek fel ezen a színpadon.

Május 12-én 14 órakor a következő programon vehetnek részt az érdeklődők:

Csajkovszkij: a-moll trió, Op. 50 (Kokas Katalin (hegedű), Fenyő László (cselló), Bogányi Gergely (zongora)
-
Sztravinszkij: A katona története

Zenészek:
Horváth Bence (trombita), Kokas Katalin (hegedű), Reé György (klarinét) Jankó Attila (fagott), Káip Róbert (harsona), Puporka Jenő (bőgő), Joó Szabolcs (ütőhangszerek), Kelemen Barnabás (karmester)

Színművészek:
Molnár Piroska (mesélő), Epres Attila (ördög), Ifj Vidnyánszky Attila (katona), Kelemen Hanna (feleség), Ascher Tamás (rendező)

 

 

A koncert különlegessége, hogy a Katona történetét oratorikus előadásban adják elő a művészek. Viszont 2022 júliusában a Fesztivál Akadémia Budapest 10 napos fesztiválja alatt (július 15-24. között) a fővárosban már Ascher Tamás rendezésében, nemzetközi muzsikusokkal és teljes színpadi pompájában lesz hallható és látható. Így aki szeretné akár kétszer is megtekintheti az előadást.

Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

A koncertre a belépés díjtalan.