Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztés a nyíregyházi Brela 74 Kft-nél

A "BRELA-74." Építőipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 201,04 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi Terv Plusz programban. Az európai uniós támogatás felhasználásával a cég, eszközbeszerzést, munkavállalóinak képzését valósítja meg.

 

 

A Brela 74 Kft. a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01083 azonosító számú projektje során útépítési, aszfaltozási tevékenysége technológiai hátterét fejleszti a beszerzésre kerülő 1 db korszerű Leica iCON 2D Dual Laser Gréder gépvezérlés rendszerrel, amelyhez kapcsolódik 1 db Rugby CLA CLX 700 forgólézer csomag, ez a rendszer kompletten a gréder munkagépekre szerelhető. Ezzel a rendszerrel automatizálhatóak egyes munkafolyamatok. Minimálisra csökkentett emberi beavatkozás mellett, garantált a sokkal gyorsabb és pontosabb munkavégzés a hagyományos módszerekhez képest. Beszerzésre kerül még egy db Rugby CLA CLX 700 lézerszintező műszer, amely kézi műszerként használható. Az útépítő, aszfaltterítő gépek technológiai színvonalát növeli a beszerzésre kerülő 1 db Hamm HD 14i VT, 1 db Hamm HD+ 70i VO, 1 db Hamm HD+ 90i VO-S, 1db HD 12 VV típusú úthengerek, 1 db VÖGELE S 1800-3i(V) AB 500-3 TP” típusú lánctalpas aszfaltterítő gép, 1 db Wirtgen WS 250 vontatott talajstabilizáló gép.

A vállalkozás digitális felkészültségét javítja 1 fő munkatárs informatikai képzése. A projekt fő célkitűzése hogy a vállalkozás a modern technológián alapuló fejlesztéssel eleget tudjon tenni válsághelyzetet követően újra növekvő volumenű megrendelői igényeknek. A fejlesztés eredményeként a Brela 74 Kft. javítja technológiai felkészültségét, versenyképességét és erőforrás-hatékonyságát, valamint hozzájárul az alkalmazotti létszám megtartásához is. A vállalkozás célja a projekt által a technológiai fejlesztés, mely hatására a társaság hatékonysága, termelékenysége javul és a nagyobb kapacitása is növekszik.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.