Nyíregyházi lett az "Év turisztikai szervezete"

Idén is meghirdette az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit díjazó közönségszavazását az Utazó Magazin. A belföldi szolgáltatókon túl idén is díjazták Erdély, Felvidék, Horvátország, Muravidék és a Vajdaság legjobb magyar éttermeit és szálláshelyeit, összesen 30 kategóriában.

 

 

A szavazás eredményeként az "Év turisztikai szervezete" a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. lett. Az ünnepélyes díjátadóra 2022. július 18-án került sor Budapesten, ahol Furkóné Szabó Marianna, ügyvezető vette át az elismerést.

A díjátadón Érsek M. Zoltán, az Utazó Magazin főszerkesztője a nyíregyházi turisztikai szervezet várost népszerűsítő marketingtevékenységét méltatta és dicsérően nyilatkozott az alkalmazott marketingeszközökről, pl. Nyíregyháza turisztikai imázsfilmjéről is.
A díj az önkormányzat tudatos turisztikai fejlesztéseit, valamint a TDM szervezet és a város turisztikai attrakcióinak hatékony együttműködését is dicséri - nyilatkozta Furkóné Szabó Marianna, aki hozzátette, az elért eredményeket leginkább a városban eltöltött vendégéjszakák száma tükrözi, ami az elmúlt 10 évben megduplázódott Nyíregyházán. A kereskedelmi szálláshelyek 2021-ben az országos átlagot meghaladóan közel 20%-os növekedést értek el Nyíregyházán, a belföldről érkező turisták által eltöltött vendégéjszakák száma pedig már meghaladta a pandémia előtti rekordévnek számító 2019-es év adatait.  

Az eseményen köszöntőt mondott Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára és Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégia megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

Fotó: Kovács Anikó