Továbbra is aktívak a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda tagja

A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda tagjai július 12-14. között Erasmus+ részvételi projekt keretében ismét képzésen vettek részt a Szatmár Megyei Magyar Diáktanács (SZAMEDT) képviselőivel Nyíregyháza testvérvárosában, Szatmárnémetiben.

 

 

A fő téma a közös ifjúsági tanács megalapítása volt. Jelenleg ez az első olyan ifjúsági tanács, melyet két testvérváros hozott létre. A két, már említett ifjúsági szervezeten kívül tagja az újdonsült tanácsnak a SZAFKE (Szatmári Fiatalok Kulturális Egyesülete), az SZSZBGYIÖK (Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat), a Mustárház, illetve a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület.

A társelnökök Ecsedi Noémi (Nyíregyháza) es Kala Szintia (Szatmárnémeti). A tréning folyamán ellátogatott a fiatalokhoz Bukta Gergő, a helyi művelődési központ igazgatója, aki a brandépítést mutatta be a tagoknak, valamint Őri-Pákay Franciska újságíró, aki rengeteg érdekes tényt tanított a kommunikációról.

A jelenlévők nagy izgalommal vágtak bele a közös projektjük folytatásába, melynek következő eseménye Nyíregyházán lesz július 28-29-én, ahol az ifjúsági tanács szervezeti alapjait is leteszik a résztvevő szervezetek.