A 21. VIDOR Fesztivál teljes programja

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház és a Városi Önkormányzat idén 21. alkalommal rendezi meg a VIDOR Fesztivált. 20 helyszínen több mint 150 izgalmas programot kínálnak a fesztiválozóknak, a hazai vígjátéktermés széles spektrumán át a szabadtéri koncertekig, irodalmi ínyencségekig.

 

 

Az utcákon és tereken mutatványosok szórakoztatnak, és ezúttal is központi helyet kap majd a gasztronómia. A Fesztiválnak, mely újra megkapta a Minősített Fesztivál címet a Magyar Fesztivál Szövetség értékelése alapján - eredeti célkitűzése továbbra sem változik: a vidámság és a derű mindenkié. A programok döntő százaléka ingyenesen látogatható – ami ezúttal is nagyban köszönhető a kormányzati és városi forrásoknak, valamint a helyi vállalkozóknak.

A VIDOR-on eddig soha nem látott sztárok
MAGNA CUM LAUDE, Hooligans, Ganxsta Zolee és a Kartel, ByeAlex és a Slepp, Ivan & the Parazol, Azahriah

A nagyszínpad vendégei között idén is neves sztárfellépők lesznek, ellátogat hozzánk a MAGNE CUM LAUDE, a Hooligans, Ganxsta Zolee és a Kartel, ByeAlex és a Slepp, Ivan & the Parazol, valamint Azahriah. Olyan hazai, jól ismert előadókat láthat és hallhat a közönség, mint Falusi Mariann, Horgas Eszter, a Class Jazz Band, Dolhai Attila Janicsák Vecával, a Jazzy 287, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar, valamint a Duckshell, de fellépnek a szervező Móricz Zsigmond Színház színművészei is. A világzene sem szorul háttérbe, itt lesz a makedón Dzambo Agusevi Orchestra és a latin zenét játszó Orkesta Mendoza az Egyesült Államokból, Arizónából.

A VIDOR Kertben bábszínház, zenei csemegék, népszerű dj-k

A VIDOR Kertben a Sunshine FM Kisszínpad lesz a bábszínházi előadások helyszíne, a nemzetközi zenei szcéna szereplői közül itt lép fel többek között az ukrán Kommuna Lux, a marokkói gyökerű Chalaban. A hazai zenei élet képviseletében vendégünk lesz a Harmadik figyelmeztetés, az Egy5egy, az Ephemere, a Napfonat, Toróczky All Access. Koncerteznek a nyíregyházi teátrum társulati tagjai is: Gulyás Attila és zenekara, valamint a 3 tenor: Horváth Viktor, Gulácsi Tamás és Tar Dániel.
A helyi klubok és a Sunshine FM Rádió legismertebb lemezlovasai: Dj Németi, Dj Vágó, Dj PéGé, Dj Váczy, Dj Chad, Dj Olasz tematikus zenei estekkel szórakoztatják 23 órától 03 óráig majd a közönséget. A Sunshine FM évről évre megrendezi a nyár végén a rádió születésnapját. Ezúttal szeptember 2-án lesz a VIDOR Kertben a Sunshine FM Birthday Night, ahol a Tortuga és a Groovehouse koncertje után az ünnepséget egy fergeteges bulival a Rádió népszerű lemezlovasai zárják.

 

A Kossuth téren áll majd A padlás

Nyíregyháza főterén augusztus 29-én, hétfőn 20 órától A padlás című legendás előadással várja a közönséget a VERES1 Színház. Az irodalmi programok nagy részének és színházi előadásoknak is otthont ad majd a Szindbád és a Bencs Villa, de Náray Erika Többszemközt beszélgetős estjére is a Sóstói úti villában várják majd az érdeklődőket. A Szindbádban a nyíregyházi társulat történetét bemutató időszaki kiállítás nyílik, az érdeklődőket adott napokon Pregitzer Fruzsina, Jenei Judit és Tar Dániel, a helyi teátrum színművészeinek vezetésével. A VIII. Nyírségi Limerick Bajnokságot továbbra is a Művész Stúdióban rendezik meg. A gasztronómiai ínyencségek iránt érdeklődők a már bevált helyszínen találhatják a VIDOR Falut – a Kossuth téren. Ugyanitt lesz továbbra is a VIDOR Terasz, az érdeklődők késő estig válogathatnak majd a különféle művészeti ágak gazdag kínálatából, melyek nélkül nem lenne teljes most sem a VIDOR forgatag. Utcaszínházak, artisták, pantomimesek, élőszobrok, mutatványosok, tűzzsonglőrök performanszai szórakoztatják az érdeklődőket. A részletes programokkal kapcsolatban az ingyenes műsorfüzetet, valamint a www.vidor.eu oldalt ajánljuk az érdeklődők számára.

 

 

Már csak pár színházi versenyelőadásra kaphatóak belépők

10 nappal a fesztivál kezdete előtt a VIDOR színházjegyek nagy része már elfogyott - az idei versenyprogram kiemelkedően színvonalas, több nemzeti színház is képviselteti magát, nagy neveket felvonultató produkciók kerülnek színre. Vannak még belépők néhány estére korlátozott számban a Színház Jegyirodájában, valamint az online felületeken, a www.moriczszinhaz.hu, www.vidor.eu oldalakon. A VIDOR színházi versenyprogram díjait csakúgy, mint az előző években Kirják Róbert színházigazgató és az idei zsűri elnöke: Trokán Péter Jászai Mari-díjas érdemes művész házhoz viszi majd. A díjazott társulatok és művészek az első „otthoni” előadásuk után, „saját közönségük” előtt vehetik majd át az elismerést jelentő üvegszobrot.