Állásbörze a kamara szervezésében

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 4 db állásbörzét szervez „A kamarák közötti együttműködés erősítése a foglalkoztatás javítása érdekében Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (ROHU370)” című projekt keretében.

 

 

Október 20 - 21-én a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium Központi Képzőhelyén került megrendezésre a program. A nyitórendezvényen a jelenlévőket Párkányiné dr. Csurka Edina a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára köszöntötte és röviden ismertette a projektet, melynek egyik kiemelt célja, hogy a megye és a határon átnyúló térség munkaerő piaci szereplői közvetlen kapcsolatba kerülhessenek egymással és a közel 30 kiállító cég bemutathassa a jelenlegi és jövőbeni állás kínálatát.

A megye munkaerő-piaci helyzetéről, a kormányhivatal által nyújtott támogatások fő céljairól Toldik Pál a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály osztályvezetője tartott tájékoztatást, ezt követően a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója, Gurbánné Papp Mária bemutatta a szakképző centrum által nyújtott képzéseket és az abban rejlő lehetőségeket.

A megrendezett állásbörzék eredményeként a rendezvény látogatói – kiemelten a szakképzési centrumok diákjai – konkrét információkat kaphattak a kiállító cégek tevékenységéről és foglalkoztatási kínálatukról. A kiállító cégek információkhoz és objektív adatokhoz juthattak a jelenlegi és a potenciális álláskeresőkre vonatkozóan, valamint jobban megismerhették a potenciális munkavállalók elvárásait. A szakképző intézmények, egyrészt jobban megismerhették a cégek munkaerőpiaci elvárásait, másrészt személyes kapcsolatot alakíthatnak ki a kiállító cégek HR-es munkatársaival.

A négy állásbörzéből álló karrierorientációs rendezvénysorozat következő állomása:

Kisvárdai Szakképzési Centrum Csengeri Ady Endre Technikum és Kollégium (4765 Csenger, Honvéd u. 5.) 2022. november 15. 9.00 – 12.00 óra