Európai uniós támogatásból fejlesztik a T-FORG Trans Kft-t

A T-FORG TRANS Kereskedelmi, Alkatrészgyártó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 157,60 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi Terv Plusz programban. Az európai uniós támogatás felhasználásával a cég technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzését, napelemes rendszer telepítését és munkavállalóinak képzését valósítja meg.

 

 

A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03090 azonosító számú projekt megvalósítása során a T-FORG TRANS Kft. 25.62 – Fémmegmunkálás főtevékenységét fejleszti 4484 Ibrány, Palocsa út 12. szám alatt található megvalósítási helyszínén. Az európai uniós támogatás segítségével 4 darab Neway NL161E automata CNC esztergagép és 4 darab Neway VM740S megmunkálóközpont kerül beszerzésre. A projekt célja a munkafolyamatok automatizálása, ezzel csökkentve a gyártási időt és a hibalehetőségeket.

A projekt keretében egy 50 kWh napelemes rendszer kiépítésére kerül sor, amellyel a termelés során elhasznált elektromos energia egy részének kiváltása várható.
A projekthez kapcsolódóan 1 fő munkavállaló Soft skill munkavédelmi képviselő képzésben vesz részt.
A fejlesztések eredményeként a gyártókapacitás megnövekedését, valamint a bevétel 10-15 százalékos növekedését várják. A beruházás hozzájárul a gyártási folyamatok gyorsabb és hatékonyabb elvégzéséhez, hiszen olyan munkafolyamatok kerülnek gépiesítésre, amelyek eddig jelentős emberi erőforrást kötöttek le.