Megkezdődött a Trend-Pont Kft. európai uniós fejlesztési projektje

A Trend-Pont kft. európai uniós forrásból a Széchenyi Terv Plusz programban 208,5 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert. Az európai uniós támogatás felhasználásával a cég eszközbeszerzést, infrastrukturális és ingatlan fejlesztést, munkavállalói képzést, tanácsadást és megújuló energiára való átállást valósít meg.

 

 

A Trend-Pont Kft. a GINOP_PLUSZ-1.2.1.20-2021-00002 azonosító számú projektje során több irányvonalat is fog fejleszteni a telephelyén a 4405 Nyíregyháza, Debreceni út 271. szám alatt. A kereskedelmi tevekénységeket a következőkkel fejleszti majd: beszerzésre kerül két darab Baoli KBE 25 elektromos emelővillás targonca, egy darab Baoli KBE 35 elektromos emelővillás targonca, illetve egy darab Baoli KBD 50 dízel meghajtású emelővillás targonca. Ezekkel a targoncákkal sikerül leváltani a már korosodó targonca flottát és újabb lépést sikerül tenni a karbonsemleges működés felé. Ezek mellett még beszerzésre kerül egy az új kamionra kerülő Palfinger PK 19.0001 SLD5 tehergépkocsira szerelhető daru. Továbbá építésre kerül hidegcsarnok, és melegcsarnok (a melegcsarnok portával együtt). A hidegcsarnokok megépítésére azért van szükség, mert az időjárásra érzékeny anyagokat csak bizonyos módon lehet tárolni, aminek az egyetlen megoldása a zárt tárolás. A melegcsarnok segítségével pedig olyan termékek is tárolásra kerülhetnek, amik nem csak időjárás, de hőmérséklet érzékenyek is. Az ingatlan beruházások mellett infrastrukturális beruházások is történnek, összesen 2875 m2 terület kerül letérkövezésre amivel még nagyobb raktárkészletet tudunk fenntartani ezzel is jobban kielégítve a vásárlók igényét. A megújuló energiaforrás is fejlesztésre kerül a cégnél, ugyanis beépítésre kerül egy Midea MC-SU30-RN8L folyadékhűtő, ami az épület belső kőmérsékletét szabályozza. Mind ezek mellett a felsővezetés (2 fővel) soft-skill képzése is megtörténik az UNISON Consulting közreműködésével, amivel fejlesztésre kerülnek a vezetési kompetenciák mind projektmenedzsment mind konfliktuskezelési témában. Végső soron pedig marketing tanácsadás történik a cégünknél, ahol felmérik cégünk jelenlegi helyzetét, tanácsokkal látják el marketing oldalról.

A projekt fő célkitűzése, hogy a vállalkozás a modern technológián alapuló fejlesztéssel eleget tudjon tenni válsághelyzetet követően újra növekvő volumenű megrendelői igényeknek. A fejlesztés eredményeként a Trend-Pont Kft. javítja technológiai felkészültségét, versenyképességét és erőforráshatékonyságát, valamint hozzájárul az alkalmazotti létszám megtartásához is. A vállalkozás célja a projekt által a technológiai fejlesztés, mely hatására a társaság hatékonysága, termelékenysége javul és a nagyobb kapacitása is növekszik.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.