Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések Nyíregyházán

A Széchenyi Terv Plusz program keretében Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz pályázatával komplex vállalkozásfejlesztés valósul meg a TRANS-TOUR 90 Közlekedési Kft. versenyképességének növelése érdekében. A fejlesztéshez közel 52,15 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatás nyújt segítséget az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból.

 

 

A projekt keretében a TRANS-TOUR 90 Közlekedési Kft. két nyíregyházi fióktelepén a személyszállítási tevékenység továbbfejlesztése történik. A fejlesztéshez a „GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” felhívás keretében elnyert feltételesen vissza nem térítendő támogatás nyújt jelentős segítséget.

A fejlesztés keretében infrastrukturális beruházásként a telephelyen lévő leromlott állapotú parkoló terület aszfaltozásra kerül, a vagyonvédelem fokozása érdekében kamerarendszert, illetve a szolgáltatás minőségének javítása érdekében wifi rendszert telepítenek az autóbuszaikon. Az üzemcsarnok korszerűsítése valósul meg: a nyílászárók cseréje energetikai szempontból korszerű műanyag nyílászárókra, a fűtésrendszer korszerűsítése egy modern kazánnal, továbbá egy 17 kWp teljesítményű napelemes rendszer kerül telepítésre. A szerviztechnika hatékonyságának javítása is megvalósul, 1 db BLA-TV7204 V HT futómű állító berendezés, 1 db RBT–1013/CP/E Kombinált TGK/SzGK fék-lengés pad, 2 db GRA-12 aknaperem emelő, 1 db P.I. 50 Hidraulikus prés, 1 db EHRLE HD 940 Etronic II. Standard meleg vizes mosó, 1 db SS0010 Kompact 3000 Pro rugóösszehúzó készülék, 2 db GMRF 125/10 Füstgáz elszívó berendezés, 1 db 1200 l homokfúvó szekrény és 1 db kefés buszmosó berendezés kerül beszerzésre. A vállalkozás digitális felkészültségét javítja a 10 db laptop, 10-10 db asztali számítógép és monitor, illetve 1 db adattároló szerver beszerzése.

Az irodai telephelyre 1 db multifunkciós nyomtató kerül beszerzésre, a megnövekedett az adminisztratív és utastájékoztatási kötelezettség miatt. 1 fő munkatárs IKT képzésen vesz részt és szervezetfejlesztési tanácsadást is igénybe vesz a vállalkozás. A beruházás javítja a technológiai felkészültséget, versenyképességet és erőforrás-hatékonyságot, valamint hozzájárul az alkalmazotti létszám megtartásához.

A projekt célja a technológiai fejlesztés, mely által a vállalkozás hatékonysága, termelékenysége javul. A vállalkozás a projekt során beszerezni tervezett eszközökkel nem rendelkezik, a projekt segítségével a legmodernebb körülmények között, a megrendelők igényeinek mindenben megfelelő, magasabb minőségű szolgáltatás nyújtása válik lehetővé. A beruházás hatására a működési hatékonyság, az árbevétel és az eredményesség, az üzemi (üzleti) eredmény és a termelékenység nő, a vállalkozás költségei pedig csökkennek, az alkalmazotti létszám tartható lesz.