Mi szól a tablet mellett egy laptoppal szemben?

Ebben a cikkben megnézzük, hogy mi szólhat egy tablet mellett, ha összevetjük egy laptoppal. Aki hordozható eszközt szeretne vásárolni, annak nem mindegy ugyanis, hogy az egyik vagy a másik lesz végül a befutó. De mitől függ ez? És miért választják sokan inkább a tabletet? Lássuk!

 

 

Tablet vagy laptop? Mi dönti el igazán ezt a kérdést?

Van, aki szinte mániákusan gyűjti egyetlen gyártó összes okoskészülékét. Jellemzően az Apple már-már fanatikus rajongói ilyenek, akiknek a kiváló minőségű iPadek valók. Viszont aki nem gyártó alapján választ, annak ha tabletre van szüksége, akkor nézzen szét a PC Aréna egyéb tablet kínálatában, biztos talál magának megfelelőt.

De egyáltalán, hogy tudjuk eldönteni, hogy valóban egy táblagépre van szükségünk, vagy inkább egy laptopra lenne érdemes beruháznunk? Alapvetően nem azt kell megvennünk, amelyik ránézésre jobban tetszik, vagy amelyik menőbbnek tűnik. Sokkal fontosabb ennél, hogy mire fogjuk használni az új eszközünket! Ez legyen a legfontosabb! Legyen tökéletesen jó arra a feladatra, amire szánjuk. Ha így választunk, akkor nem nyúlhatunk mellé.

Mire jó egy tablet?

Számos előnyös tulajdonsága van egy táblagépnek, melyek közül az első számú természetesen az, hogy nagyon kevés helyet foglal el, így kiválóan hordozható.

De érdemes kiemelni, hogy a telefonoknál nagyobb kijelzővel rendelkezik, ami például filmnézésnél nagyon jól tud jönni. Ugyanakkor ezt a tevékenységet nem kell a TV előtt végeznünk, hanem akár egy sátorozás alkalmával az erdő közepén is megtehetjük úgy, hogy sokkal jobb lesz az élmény, mint egy telefonos filmezés esetén, főleg, ha többen is nézzük.

Könnyen, érintőképernyőn keresztül használható, így akár az idősebb korosztály számára is nagyon jó választás lehet, ha kapcsolattartásra szeretnénk használni. Sokkal könnyebben megtanulják kezelni, és jellemzően gyorsabban is tudják kezelni, mint egy számítógépet.

Nem fogunk erőművet kapni egy ilyen vékony, könnyen hordozható darabban, de nem is ezért szeretjük őket. A szabadságot jelenti, kisebb kompromisszumokkal, mint egy telefon esetén.

 

 

Ezzel szemben mikor érdemes inkább laptopot választani?

Bár egy asztali PC-hez képest ez is sokkal mobilisabb, közel sem beszélhetünk olyan szintű szabadságról, mint egy tablet esetén. Ellenben sokkal nagyobb erőforrást igénylő feladatok esetén is megállja a helyét.

Ha grafikai feladatokról, képszerkesztésről vagy videóvágásról van szó, akkor mindenképp egy laptopban érdemes gondolkodni. Ezekhez ugyanis már elég komoly hardverigény is társul, melyet egy tablet nem feltétlenül tud kielégíteni.

Emellett az a tény, hogy beépített billentyűzettel is rendelkeznek a hordozható számítógépek, az szintén egy olyan előny, amit például egy szövegíró, újságíró, publicista, kommunikációs szakember vagy egy marketinges nagyra fog becsülni. Fényévekkel gyorsabban és gördülékenyebben megy egy laptoppal a munka, ha szövegek gépeléséről van szó.

Mint látható, mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. Mindig az egyéni igények döntsenek.