Szünidei gyermekétkeztetés Nyíregyházán

Az Önkormányzat 2023-ban is biztosítja a szünidei gyermekétkeztetést a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára - tájékoztatta szerkesztőségünket Nyíregyháza Megyei Jogú Város Sajtószolgálata.

 

 

 

Az ingyenes szünidei étkezés igénybe vehető a nyári szünetben:

  1. a bölcsődében, mini bölcsődében bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt valamennyi munkanapon, valamint
  2. az 1) pont alá nem tartozó gyermekek számára a nyári szünetben legalább 43 munkanapon, legfeljebb a nyári szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon keresztül (június 19-étől 2023. augusztus 31-éig).

Ingyenes szünidei étkezésben azok a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részesülhetnek, akik az Önkormányzat által kiküldött nyilatkozatot visszajuttatták vagy a nyári szünet időtartama alatt visszajuttatják a Polgármesteri Hivatal Szociális és Köznevelési Osztályához.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a nyári szünet időtartama alatt az étkeztetést házhozszállítással biztosítja az arra jogosultak számára. Hétköznap 10.00-14.00 óra között az ételeket lefóliázott, csomagolt dobozban kapják meg a gyerekek.

Az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés a gyermek 18. életéve betöltéséig vehető igénybe.