Aktuális útinfó Nyíregyházán

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Nyíregyháza MJV Önkormányzata a Terület és Településfejlesztés Operatív Program keretén belül 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg a TOP-6.3.3-16-NY1-2021-00002 azonosítószámmal nyilvántartott, „Nyíregyháza Kéményseprő utca csapadékvíz elvezető rendszer építése" című projektet.

 

 

A kivitelezés két ütemben zajlik:

"A" ütem- A Tünde utcától a Kéményseprő utca közepéig: a kivitelező tájékoztatása szerint a tervezett ütemben halad a csapadékvíz-vezeték építése. 2023. 06. 19.-06. 23. között a munkálatok a Kéményseprő utca 64.számtól a Kéményseprő utca 60/B-ig folynak (~60 méteres szakasz). A munkavégzés ideje alatt (7:00-16:00) útlezárás lesz érvényben az építéssel érintett útszakaszon.

"B" ütem- A Kéményseprő utca közepétől a Kállói úti körforgalom irányába: a kivitelező tájékoztatása szerint a Kéményseprő utca 3/B üteméhez kapcsolódó csapadékvíz elvezetési munkákat a 25. héten megkezdik. Az út páratlan oldalán - útszűkület mellett - a földmedrű szikkasztó árkok építésével egyidejűleg a burkolat szélére helyezett padkafolyóka építése kezdődik szakaszosan (kb. 50m hosszanként) a mélyfekvésű területeken.

 

A kivitelező tájékoztatása szerint a Tiszavasvári út - Derkovits utca csomópontot érintő munkálatoknál június 22-én (csütörtökön) megkezdődik a korábban elbontott középsziget, valamint az út aszfaltozása.

Ennek értelmében június 22-én (csütörtökön) az alábbi forgalomkorlátozás lép életbe:

A Derkovits utca felől csak jobbra lehet kanyarodni a város irányába, balra (Tiszavasvári felé) nem lehet kifordulni.

Előreláthatóan június 23-án (pénteken) megkezdődik az északi oldalon is a kivételezés. Ez idő alatt a gyalogos és kerékpáros forgalom csak a zúzottköves részen haladhat. Felhívjuk a kerékpárral közlekedők figyelmét arra, hogy ezen a szakaszon kerékpárjukat csak tolva használhatják.

 

Kérjük, aki teheti, kerülje el az érintett útszakaszt, elősegítve a gyors és hatékony munkavégzést.