A Kisvárdai Református Egyházmegye meginduló pályázata

A Kisvárdai Református Egyházközség a Demográfia és köznevelés Bölcsődei nevelés fejlesztése elnevezésű pályázati konstrukcióban 330,77 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

 

A pályázati felhívásra A Kisvárdai Református Egyházközség 2022.03.01.-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2025.05.28-án fejeződik be. A projekt azonosítószáma RRF-1.1.2-21-2022-00124.

A projekt keretében egy 300m2-es alapterületű 2 csoportszobás 28 férőhelyes babakocsitárolóval, akadálymentesített mosdóval és wc-vel kialakított energiahatékony bölcsődei épület kerül felépítésre a 4600, Kisvárda, Flórián tér 17 számú és 798/2 helyrajzi szám alatt található területen.

Az Egyházközség célja, hogy a projekt segítségével, továbbfejlessze a 3 éven aluli kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító bölcsődei ellátási formák kapacitásait és az általuk nyújtott szolgáltatások minőségét. Céljuk a gyermekjóléti alapellátások közül a bölcsődei ellátási formákhoz (bölcsőde, mini bölcsőde, családi bölcsőde) való hozzáférés javítása és az általuk nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztése. A gyermekellátó kapacitások fejlesztésével a gyermeket vállalók foglalkoztathatósága is növelhető.

A bölcsődei nevelés fontossága és célja a következő: a bölcsődei nevelés középpontjában a kisgyermek és közvetett módon a kisgyermeket nevelő családok állnak. A bölcsődei nevelés célja, hogy a kisgyermekek elsajátítsák azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik őket abban, hogy hatékonyan és kiegyensúlyozottan viselkedjenek saját kulturális környezetükben és sikeresen alkalmazkodjanak annak változásaihoz.

A projekt 330,77 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jöhet létre.

 

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.