Húszezren látogattak el a nyíregyházi LEGO Játékvárosba

A tanév első hétvégéjéna nyírségi nagyvárosban minden a játékról és a kreativitásról szólt, hiszen a nyíregyházi LEGO gyár - fennállásának 15. évfordulója alkalmából –valóságos LEGO® JÁTÉKVÁROSsá varázsolta a belváros utcáit, teli családi és gyerekprogramokkal.

 

 

Rajongók és lelkes építők, családok és minőségi kikapcsolódást keresők ezrei érkeztek a szombati rendezvényre, amelyet a hazai LEGO gyárnak immár 15 éve otthont adó Nyíregyháza belvárosában tartottak. A különleges eseményre még a kockákból épült Lánchíd oroszlánja is ellátogatott, aki fel is készült a jeles alkalomra, lezuhanyozott, hogy méltón fogadhassa a színe éle járuló vendégeket.

Az egynapos ingyenes eseményen volt minden, ami a tökéletes LEGO élményhez kell: merülés a kockatengerben, száguldás LEGO kisautókkal, zöldváros-tervezés kockákból, óriás mozaik-építés, animációs-filmforgatás, robot sumo-bajnokság és még sok más izgalmas családi és gyerekprogram. A végeláthatatlan játéknak csak a képzelet szabhatott határt. Este az Attraction Látványszínházkülönleges,a LEGO történelem által inspirált előadása tette fel koronát a rendezvényre.

 

„Szeptember beköszöntével a gyerekek visszaülnek az iskolapadba, de a játék továbbra is jelen lesz a hétköznapjaikban, ami rendkívül fontos, hiszen általa olyan készségeket fejleszthetünk, mint kommunikáció, a csapatmunka vagy éppen a problémamegoldás, amelyek a mai világban már nélkülözhetetlenek. LEGO gyárként fontosnak tartjuk, hogy a nyíregyháziakkal megoszthassuk mindazokat a játékokat, tapasztalatokat, amelyek nálunk felhalmozódnak – és együtt játszhassunk egy jót időről időre” - hangsúlyozta az esemény kapcsánSiket Lóránt, a gyár kommunikációs vezetője.

 

A nem mindennapi eseményena nyíregyházi LEGO gyár a város lakóival és a környéken élőkkel ünnepelt együtt, akik közül maguk is sokan a világhírű dán játékgyártónál dolgoznak.