Komplex vállalkozás fejlesztés Mátészalkán

A Széchenyi 2020 program keretében, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatával komplex vállalkozásfejlesztés valósult meg az Autó-Zentai Kft. versenyképességének növelése érdekében. A fejlesztéshez 117,38 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatás nyújtott segítséget az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból.

 

 

A fejlesztés eredményeként az Autó-Zentai Kft. 4700 Mátészalka, Meggyesi u. 168/3/A. hr. székhelye alatt gépjárművekkel kapcsolatos, komplex tevékenység kialakítása történt. A fejlesztéshez a „GINOP -1.2.16-22 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” felhívás keretében elnyert feltételesen vissza nem térítendő támogatás nyújtott jelentős segítséget.

A projekt keretében ingatlan beruházás valósult meg, kialakításra került egy új építésű 345 m2-es szerviz és műszaki vizsgáztató állomás. A szervizben több különféle gépjármű javítási folyamat végezhető. A Kft. a vizsgabázissal együtt pedig komplex szolgáltatást biztosít ügyfelei számára. Az eszközbeszerzés teljes mértékben összefügg az ingatlan beruházással, mivel a projekt keretein belül beszerzett eszközök mind az új építésű szerviz és vizsga bázis berendezései, gépei. Ezek pl. oszlopos csápos emelőgép, kerék szerelő- centírozó gép, hegesztőgép, csavarkompresszor, nagynyomású melegvizes mosó, felniegyengető. A vizsgasor eszközbeszerzése különböző vizsgálópadokból, műszerekből áll. Ezen komplett szerviz és műszaki vizsgabázis kialakításának eredménye a még hatékonyabb munkavégzés, és a munkákra vállalt idő lerövidülése. A telephely igen magas energia felhasználása, és a gépek, berendezések nagy áramfelvétele miatti energiaracionalizálás következtében egy 49 kWp-es napelem rendszer került kiépítésre, mely fedezi a telephely teljes energia ellátását, és így csökkent a környezetre gyakorolt károsító hatás. A fejlesztés keretében egy fő munkavállaló informatikai képzése is megvalósult. Továbbá az irodai munkavégzéshez szükséges Microsoft Office vállalati felhőszolgáltatás bérlése is történt a megvalósítási időszakban.

A fejlesztés célja a piaci pozíció és a versenyképesség növelése, új technológiák alkalmazása, a telephely korszerűsítése, adottságainak hatékonyabb kihasználása, az ügyfélelégedettség erősítése, az adminisztratív folyamatok és a munkavégzés hatékonyságának javítása, az árbevétel arányos nyereség növelése, munkahelymegtartás.