Befejeződött a Nyíregyháza-Nyírszőlős településrészen az új bölcsőde kialakítása

A NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Korlátolt Felelősségű  Társaság 148,23 millió forint, 100%-os, vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-6.2.1-19-NY2-2020-00006 számú „Új bölcsőde építése Nyíregyháza-Nyírszőlős településrészen” elnevezésű projekt megvalósítására. A pályázat lezárult, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat támogatásával valósult meg.  Benyújtásra került a támogatási szerződés módosítása, melynek keretében további 72,43 millió forint fedezet kiegészítést igényelt Társaságunk, ennek elbírálása folyamatban van.

 

 

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, melynek célja a gyermekjóléti alapellátások közül a bölcsődei ellátási forma, ezen belül is a mini bölcsődei szolgáltatás igénybevételének biztosítása. További cél a családok, a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, valamint új munkahelyek teremtése.

A TOP-6.2.2-19-NY2-2020-00006 számú projekt keretében egycsoportos bölcsőde került megépítésre Nyíregyháza-Nyírszőlős településrészen, a munka és család egyensúlyának fenntartása érdekében. Jelen projekttel egy hiánypótló beruházás valósult meg.

Az újonnan létrehozott bölcsőde a 4432 Nyíregyháza-Nyírszőlős, Kollégium u. 59 szám alatt valósult meg, ahol egy gondozási egységben, 1 csoportban összesen 12 fő, 0 és 3 éves kor közötti gyermek elhelyezése válik lehetővé.

A fejlesztés eredménye:

-    Nyíregyháza-Nyírszőlős településrészen a bölcsődei ellátás kapacitásának növelése új, modern bölcsődei férőhelyek kialakításával
-    3 év alatti gyermekek napközbeni ellátásának biztosítása igény esetén
-    Minőségi szolgáltatásbővítés
-    Infrastrukturális fejlesztés és a családok életminőségének javítása Nyíregyháza-Nyírszőlős településrészen