Belterületi utak fejlesztése Nyírvasvári Községben

Jelen projekt keretein belül Nyírvasvári Község Önkormányzata tulajdonát képező belterületi lakóhasználatú utak felújítása került megvalósításra. A beruházás teljes egészében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz program keretében kerül megvalósításra. Forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A projekt összköltsége 77,97 millió forint európiai uniós támogatás, mely teljes egészében vissza nem térítendő támogatásnak minősül.

 

 

A projektgazda Nyírvasvári Község Önkormányzata, aki egyben a projekt egyedüli megvalósítója is. A beruházás keretében a Nyírvasvári belterületén található Vasvári Pál utca és Pilisi utca közötti szakaszon a burkolat és alépítményeinek felújítása, korszerűsítése, átépítése történt meg, a 0+000-1+074 km közötti szakaszon. A megvalósítással érintett helyszínek a hrsz 393/1 és a hrsz 1016. A fejlesztéssel érintett utak mindegyike lakóút besorolású út. A fejlesztés hatására összesen 1,074 km belterületi helyi közút került megújításra.

A kivitelezési munkálatok ellátására beszerzési eljárás került kiírásra. A nyertes ajánlatot a Red Buffalo Kft. adta. A kivitelezési tevékenység Vállalkozási szerződés keretében történt meg. A Vállalkozási szerződés teljesítési határideje 2023. december 15. napjában került megadásra. Az építési munkálatokba a közmunkaprogramban résztvevő helyi lakosokat is bevonásra kerültek. A fejlesztés megvalósításával Nyírvasvári Község Önkormányzata hozzájárult a településkép javításához, a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtéséhez, ezáltal a lakosság elégedettségének, helyben maradásának ösztönzéséhez.

A projekt megvalósítása során a horizontális szempontok érvényesítésre kerültek. Jelen projekt keretében tervezett fejlesztést a Nyírségi Fejlesztési Térség számára elkülönített indikatív keret terhére került megvalósításra.

A projekt fizikai zárásának napja: 2023.12.15.