A NYÍR-KÖZMŰ Kft. versenyképességének növelése

A Széchenyi Terv Plusz program keretében Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz pályázatával komplex vállalkozásfejlesztés valósult meg a NYíR-KÖZMŰ Kft. versenyképességének növelése érdekében. A fejlesztéshez 9,89 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyújtott segítséget az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból.

 

 

A fejlesztés eredményeként NYíR-KÖZMŰ Kft. 4552 Napkor, Füveskert u. 3. alatti székhelyén a TEÁOR 4221 '08 szerinti Folyadék szállítására szolgáló közmű építése, a 4120 '08 Lakó- és nem lakó épület építése, a 4312 '08 Építési terület előkészítése, valamint a 4299 '08 Egyéb m.n.s. építés tevékenységeinek továbbfejlesztése történt. A fejlesztéshez a „GINOP_PLUSZ-1.2.2-22 - Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program” felhívás keretében elnyert vissza nem térítendő támogatás nyújtott jelentős segítséget.

A projekt keretében beszerzésre került egy döngölőgép, egy elektromotoros vízszintes talajfúró, három áramfejlesztő, két HIKOKI fúró-vésőkalapács, egy HIKOKI sarokcsiszoló, egy aljzatvágó, egy spirálos meghajtású zagyszivattyú 20 m tömlővel, egy Omer ipari betonkeverő, két Makita akkus ütvecsavarbehajtó, egy HELI elektromos magasemelésű targonca, egy HIKOKI akkus fúró, egy Nivel digitális szintező, egy függőleges talajfúró, egy Stihl láncfűrész, egy STIHL benzinmotoros daraboló, két Makita akkumulátoros sarokcsiszoló, és egy dugattyús kompresszor. A technológiai fejlesztést célzó eszközök főként a közműépítésre, valamint a lakó-és nem lakó épület építésére, az építési területek előkészítésére, valamint az egyéb építkezési tevékenységek elvégzésére szolgálnak. A szintén beszerzett 2 db nagyteljesítményű nyomtató nemcsak a vállalkozás működéséhez elengedhetetlen adminisztratív dokumentációk, hanem a kiviteli tervek nyomtatására is szolgál. A fentieken kívül információs technológia-fejlesztés is megvalósult: 3 db laptop, 2 db mérnöki munkaállomás és 2 db monitor beszerzése. Az új gépek lerövidítik a kommunikációt és az üzletkötés idejét, amely tovább fokozza a cég versenyképességét. Ezen kívül a beszerzett IKT eszközök alkalmasak arra, hogy a kivitelezés során használt 3D terveket megnyissák: az ehhez szükséges szoftvereket a nagyteljesítményű laptopok futtassák, a monitorokon pedig gyors képátvitellel jó minőségben megjelenítse. Megvásárlásra került továbbá egy videokamera, két APPLE IPHONE és egy Samsung okostelefon, egy CANON EOS fényképezőgép, és két tablet.

Az eszközbeszerzés elősegíti a cég versenyképességének megtartását, javítja a növekedési potenciálját. Az új technológiai berendezések a korábban használt eszközállományhoz képest nagyobb teljesítménnyel bírnak, amelynek köszönhetően több megrendelés végezhető rövidebb idő alatt, és szélesebb körben lehet kiszolgálni az ügyfelek igényeit. Ennek köszönhetően a kapacitás 20%-kal növekszik, valamint 10%-os árbevétel növekedés prognosztizálható. A projekt eredményként a vállalkozás a modern üzleti körülményekhez alkalmazkodó, fejlett, innovatív technológiával bíró piaci szereplővé válik.