Eszközpark korszerűsítés és telephelyfejlesztés Nyíregyházán és Ramocsaházán

A Darabos és Fia Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. jelentős fejlesztést valósított meg ramocsaházi és nyíregyházi megvalósítási helyszínein. A 67,47 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével infrastrukturális és ingatlan beruházás, eszközbeszerzés, megújuló energiaforrás kiépítése, és a munkavállalók képzése valósult meg.

 

 

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések című felhívásban benyújtott projekt elősegítette a cég termelési kapacitásainak bővülését.

A fejlesztés eredményeképpen a tevékenység végzéséhez kapcsolódó eszközpark megújult. A projektben beszerzésre került teleszkópos emelőgép és elektromos ollós emelők segítségével kapacitásbővülés realizálódott valamint a munkavégzés hatékonysága is növekedett. Az eszközök működtetéséhez és tárolásához kapcsolódó infrastrukturális és ingatlan beruházás is megvalósult. A szakmai megvalósítás során kiépítésre került 49 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer a megnövekedett villamos energiafogyasztási költségek jelentős részének kiváltására képes, a fűtési/hűtési költségek optimalizálását levegő-víz típusú hőszivattyús rendszer biztosítja.

Humán erőforrás fejlesztés jegyében fejlesztési koncepciót tartalmazó személyiség- és készségfejlesztő program került megalkotása valamint 2 fő munkavállaló IKT technológiákra irányuló képzése is sikeresen zárult.

Az európai uniós támogatás hatékony felhasználása a változó üzleti környezetben is alkalmazkodni képes vállalkozássá tette a Darabos és Fia Kft-t, a szervezet versenyképessége erősödött.
A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.