Megvalósult Mándokon a támogatott lakhatás projekt

Befejeződtek a „Támogatott lakhatás kialakítása a záhonyi járásban” című és EFOP-2.2.25-22-2023-00041 azonosítószámú támogatott projekt kivitelezési munkái, megtörtént a műszaki átadás, valamint a lakások berendezéseinek elhelyezése.

 

 

 

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretén belül az EFOP–2.2.25-22 kódszámú és „Közösségi alapú szolgáltatásokra való áttérés fejlesztése – támogatott lakhatás kialakítása, szociális alapszolgáltatás fejlesztése” című pályázati felhívás keretében került támogatásra a fejlesztés, amelynek fő eleme a 2 db, egyenként 6-6 fő befogadására alkalmas különálló, főző- és fürdőhelyiséggel ellátott, a támogatott lakhatás biztosításához szükséges 4625 Mándok Béke u. 47-49.sz. 59/32 hrsz. alatti épület
teljeskörű rekonstrukciós munkái voltak.

A kivitelezési munkák lezárultak, a sikeres műszaki átadás-átvétel megtörtént, az épület használatba vehető. Megtörtént a projekt keretében megvalósult eszközök beszerzése és a lakások felszerelése bútorokkal, háztartási gépekkel, valamint udvari eszközökkel.

A támogatott lakhatás szolgáltatásra, valamint a közösségi pszichiátriai ellátásra vonatkozóan az engedélyezési eljárás folyamatban van az illetékes Kormányhivatalnál. 2024 év első félévében kerülnek kiválasztásra a támogatott lakhatás szolgáltatás igénybevevői, azaz a kialakításra került lakások jövőbeli lakói, akik számára a Mándoki Térségi Szociális Központ biztosítja a támogató szolgáltatást.