Nagyívű fejlesztések Nyírbéltek Nagyközségben

Nyírbéltek Nagyközség Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretében a Vidékfejlesztési Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Kisméretű infrastruktúra fejlesztése a vidéki térségekben elnevezésű pályázati konstrukcióban 61,03 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

 

Nyírbéltek Nagyközség Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, mint Támogató által meghirdetett VP6-7.2.1.1-21 kódszámú, Mezőgazdasági terménytároló és az Esze Tamás utca közötti külterületi út megépítése című pályázatra 2021.07.27-án nyújtotta be támogatási kérelmét. Az Irányító Hatóság támogatásra alkalmasnak minősítette az önkormányzatot, melynek következtében 2021.12.20-án Támogatói Okirat lépett hatályba. A Nyírbéltek 0315 hrsz alatti mezőgazdasági bekötőút építési munkálatai kapcsán 61,03 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert. A kivitelezési munkálatok az előzetes ütemezésnek megfelelően haladt, s az út elkészült.

A kivitelezés során 3 méter széles útburkolat került kialakításra 0,50-0,50 méter föld útpadkával az út vízelvezetésével. A megépített út területe a vízelvezetéssel és szabványoknak megfelelő nyomvonalvezetéssel a korábbi földúthoz képest nem igényel több területet. A padka helyreállítása megtörtént. Az árok profilozásával a csapadékvíz elvezetés biztonságosan megoldódott.
 
Nyírbéltek Nagyközség Önkormányzatának nagyon fontos, hogy a település fejlődjön. Nagy segítséget nyújtott a támogatás abban, hogy kialakításra kerülhessen a szilárd burkolatú bekötőút. Az új útszakasznak köszönhetően a környékbeli lakosok és dolgozók biztonságosabban közlekedhetnek ezen a területen.
 
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.