Kapacitásbővítő beruházás és telephely fejlesztés Nyíregyháza-Oroson

Egy nyíregyházi vállalkozás 124,88 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” című pályázati kiírásban. A fejlesztés eredményeképpen kapacitásbővítő beruházás valósult meg a  Csempe és Kert Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 4551 Nyíregyháza-Oros Nyíregyházi út 15. szám alatt található székhelyén.

 

 

A GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-00384 azonosító számú projekt sikeres megvalósítása a vállalkozás fa-építőanyag-szaniteráru valamint fémáru, szerelvény, fűtési berendezés nagykereskedelmi illetőleg a vasáru-, festék-, üveg-kiskereskedelmi tevékenységeinek kapacitásbővülését eredményezte. A megvalósítási helyszínen található raktár és bemutató terem funkciót is betöltő 1400m2-es épület épületgépészeti fejlesztése valósult meg. A projektben beszerzett TOYOTA típusú soros polcrendszer
beépítésével a raktározási folyamatok gyorsultak, a logisztikai műveletek átláthatóbbá váltak. Az optimalizált raktárműveletek végzéséhez elengedhetetlen anyagmozgató eszközök beszerzése is a fejlesztés részét képezte.

A projektben beszerzett 2 db Mitsubishi targonca sokoldalú és gyors belső anyagmozgatást tett lehetővé, a kézi munkaerő igény jelentősen csökkent. A projekt fejlesztésnek köszönhetően két további, eltérő funkcióval rendelkező rakodógép is segíti a rakodási műveleteket.

A rakodási és anyagmozgatási műveletek végzéséhez mintegy 4000 m2 összefüggő térkő burkolat is kialakításra került mely a párhuzamos munkavégzést elősegítve extra hatékonyság növekedést jelentett.

Az ingatlan korszerűsítés során a meglévő bemutatóterem hűtési rendszere klíma rendszerrel egészült ki, a megújuló energiák alkalmazása jegyében faelgázosító kazán kapcsolódott be az épület fűtési rendszerébe.

A munkavállalók hatékony munkavégzését elősegítő képzésben 1 fő munkavállaló tett sikeres vizsgát. A megszerzett tudásanyag mentén az irányítási folyamatok adminisztrációs hatékonysága növekedett. Ezzel kapcsolódott össze a projektben beszerzésre került üzleti felhőszolgáltatás, mely a cég IT hátterét támogatta táv- és csoportmunka célterületen.

A projekt eredményeképpen a Csempe és Kert Kft. működési folyamatai hatékonyabbá váltak, termelési kapacitása bővült. A szervezet versenyképességének növekedése alapot teremtett a foglalkoztatott létszám megőrzésére valamint további munkahelyek teremtésére is lehetőség nyílt.

 

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.