Kelet-Nyírségi Foglalkoztatási Paktum létrehozása

Nyírbogát Város Önkormányzata (konzorciumban a Kelet-Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulással és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatallal) 2016. augusztus 31. napján támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez a Kelet-Nyírségi foglalkoztatási paktum létrehozására, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok vezetője 349 994 201 Ft, azaz háromszáznegyvenkilencmillió-kilenszázkilencvennégyezer-kettőszázegy forint összegű, vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélt.

 

 

Nyírbogát Város Önkormányzata a 349,99 millió forint európai uniós támogatás segítségével hozta étre a Kelet-Nyírségi foglalkoztatási paktumot. A projekt célja az volt, hogy összhangban a Pályázati Felhívással, a Nyírbátori, illetve a Mátészalkai járásban helyi foglalkoztatási együttműködés, paktum létrehozása, illetve foglalkoztatási és képzési programokat megvalósítsa, a helyi munkaerő minőségének és foglalkoztathatóságának javítása, a gazdaság fellendítése, a foglalkoztatási szint növelése, a lakosság életszínvonalának növelése, a járás fejlődési potenciáljának erősítése érdekében.

A projekt további célja olyan komplex programok megvalósítása volt, mely a termelékenység javításán keresztül, növelte a térség versenyképességét. A projekt a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Nyírbogát Város Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

A projekt azonosítószáma: TOP-5.1.2-15-SB1-2016-00006
A szerződött támogatás összege: 349 994 201 Ft.
A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2017. január 01.
A projekt fizikai befejezésének napja: 2023. november 23.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.