Városszépítő Akció Nyíregyházán

2024. évben ismét meghirdetjük az „Ültess egy fát a holnapért!” -akciót, melynek keretében Nyíregyháza lakosságának lehetősége nyílik még szebbé és zöldebbé tenni környezetüket - tájékoztatott a  NYÍRVV Nonprofit Kft. Az akció célja a város zöldfelületeinek további növényesítése, valamint a helyi közösségek szemléletformálása, új zöldfelületek létesítése és megőrzése.

 

 

A városszépítő pályázat része annak a Dr. Kovács Ferenc Polgármester által kezdeményezett nagyszabású fásítási programnak, melynek keretében Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. együtt hirdeti meg a növények igénylésének lehetőségét.

A program keretében a lakosság, valamint az önkormányzati fenntartású intézmények pályázati adatlapon nyújthatják be kérelmüket díszfákra, díszcserjékre. Az igényeket a készlet erejéig áll módunkban támogatni. Egy háztartásban élők, illetve azonos lakcímmel rendelkezők esetén csak egy pályázatot tudunk befogadni. A tavalyi évben sikeresen pályázók jelentkezése a 2024-es évben automatikusan elutasításra kerül.

 

A pályázat feltételei:

- kitöltött pályázati adatlapok benyújtása a növények ültetési helyének megjelölésével

- a helyszínről készült friss fotó/k csatolása

- a növény/ek közterületi felhasználása

- az igényelt növényállomány fenntartásának hosszú távú vállalása

- az elnyert növények elszállításáról a pályázó gondoskodik

 

 

A pályázati adatlapok alapján munkatársaink a beérkezés sorrendjében bírálják el a kérelmeket. A telepítésre kerülő növények fajtáit a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei határozzák meg az érintett terület sajátosságainak (meglévő közművek: földkábel, légvezeték) figyelembevételével.

A növényeket a NYÍRVV Nonprofit Kft. biztosítja, azonban a szállítás, az ültetés és a további gondozás az igénylő feladata.

Az ültetéshez szaktanácsadást biztosítunk, és egyben számítunk arra, hogy a beültetett növények megfelelő ápolásban fognak részesülni.

A jelentkezéseket 2024. február 02. napjától 2024. március 04. napjáig várjuk a varosszepito@nyirvv.hu email-címre.