Belterületi út fejlesztése Érpatak településen

Érpatak Község Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Irányító Hatósága által a Belterületi utak fejlesztése Program elnevezésű pályázati konstrukcióban 99,09 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

 

 

A pályázati felhívásra Érpatak Község Önkormányzata 2022.04.27-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2025.09.30-án fejeződik be. A projekt azonosítószáma TOP_PLUSZ-1.2.3-21-SB1-2022-00015.

A projekt keretében megvalósuló tevékenységek: Önkormányzati tulajdonú belterületi közutak tervezése, gyűjtőutak, valamint kiszolgáló-, lakó- és vegyes használatú utak építése, korszerűsítése, felújítása. Ennek keretében támogatható: meglévő földút (szilárd burkolattal nem rendelkező út) burkolattal történő kiépítése. Továbbá a támogatható tevékenységek megvalósításához szükséges az alábbi munkálatok elvégzése: forgalomtechnikai tevékenységek, közlekedésbiztonságot szolgáló fejlesztések az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak esetén (pl.: biztonsági berendezések, forgalomtechnikai jelzések és eszközök, sebesség- és forgalomcsillapító településkapuk és/vagy szigetek kiépítése, gyalogátkelőhelyek, gyalogos védő szigetek létesítése, akusztikai és/vagy optikai fék a forgalomvonzó létesítményekhez). A projekt keretében a Szabadság utca burkolatának felújítása valósul meg, mely leromlott állapotú, a szélein töredezett a meglévő burkolat. A fejlesztés önkormányzati tulajdonú ingatlanon valósul meg.

A projekt 99,09 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jöhet létre.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.