Bringás napok három tételben

 

[bg|_Cikkek/2013/2013_09/BringasNapok|3|176|random|#FFFFFF]

 

 

Ez a három nap a két kerék szerelmeseinek szólt. A határon túlról is érkeztek bringával, Kárpátaljáról a Beregszászi Turisztikai Információs Iroda, Erdélyből pedig az Erdélyi Kárpát Egyesület csapata, akiket három napig vendégül láttunk. Pénteken együtt gurultunk 250-300-an a Critical Mass, vagyis kritikus tömeg felvonuláson, amely az előző évekhez képest nem sikerült túl kritikusra, valószínűleg a reggeli esős időjárás miatt.  Ettől már sokkal többen is vonultunk bringások. Örökösföldön nagy kört alkottunk, ezzel demonstrálva, hogy érdemes két kerékre váltani. A városközpontban Szilágyi Ádám  Didgeridoo ausztrál hangszer bemutatóval várta a bringásokat, majd a Lost Heaven együttes csapott a húrok közé.
Másnap, szombaton a Jósa városban a Robinson Kupa MTB versenyen, dombokon és lépcsőkön gurultak a kerekek. Az ifjoncok küzdését nagyon jó volt nézni, apró lábaikkal teljes erőből nyomták a pedált, közben a Lost Heaven buzdította őket.  A terepbringázásra, a vázdobó- és a pizzaevő versenyre közel százan neveztek be. Ezek után jöttek az ifjúsági- és felnőtt korcsoportok. Itt is több futamban mérkőzhettek meg a kemény bicajosok. A felnőtteknek tizenöt kört kellett teljesíteni a technikás, 800 méteres pályán. Végül a pizzaevő versenyen szórakozhattak a nézők és a falatozók is. Az eredményhirdetés után jött a várva várt tombolasorsolás, ahol rengeteg értékes ajándékot sorsoltunk ki a támogatók jóvoltából.

A harmadik, vagyis az Autómentes Családi Napon nagy volt a nyüzsgés a Kossuth téren. Innen indult a  „Tiszabercel 60” és a Családi kalandtúra. A hosszabbik kerékpáros teljesítménytúránál Tiszabercel volt a cél, ahol játékos feladatokat kellett megoldani, a családokat pedig a kalandparkban igazi kalandok várták. A jelenlévő több mint 10 civil szervezet sokféle tevékenységgel színesítette a programot. A szerviz sátorban a ViniBike Egyesület tagjai kerékpárokat javítottak, a gyermek sátorban kézműves foglalkozások, ajándékkészítés folyt a Mosolygó Kórház Alapítvány, a Fordulópont Egyesület és az Egymásért-Családok Egyesület jóvoltából. A civil sátorban gazdálkodási- és adótanácsadást tartottak a Számviteli Egyesület tagjai, a Nyírségi Turista Egyesülettel pedig a térképolvasás, GPS használat rejtelmeibe lehetett betekinteni.

A könyvsátorban a meseolvasás mellett érdekes könyvjelzők készültek a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár jóvoltából. A Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesülete vérnyomás- és vércukorszint mérést végzett azt egészség sátorban, a zöld sátorban pedig környezettudatosságra nevelő programokkal ismerkedhettek az E-Misszió Egyesület és a Felső-Tisza Alapítvány jóvoltából. A kultúra sátor arcfestéssel, könyvkiállítással, frissen főzött gyógyteákkal várta az érdeklődőket a Jósa András Múzeum és a  Sz-Sz-B.Megyei Pedagógiai Intézet jóvoltából.  Sokan jöttek a Bringa suliba, ahol a kerékpáros ügyességi pályán tesztelhették az ügyességüket. Zumba, mediball, harcművészeti bemutató és salsa tánc bemutatót láthattak a nézelődők. A tombolán értékes túrázási- és kerékpáros felszerelések, könyvek találtak gazdára, valamint a fődíj egy szép sárga bringa volt.
Beszámoló: http://www.zoldkero.hu/kiemelt/bringazas-minden-mennyisegben

 

Most hogy már őszies az idő, ilyenkor szép tarkák a fák levelei, mindenikek javaslom hogy pattanjon bringára és irány az erdő!