Fesztivál az állatokért Nyíregyházán - 2.rész

 


[bg|_Cikkek/2012/2012_08/Galeria/FesztivalAzAllatokert2_|3|176|random|#FFFFFF]

 

 

 

 

A látottak alapján megfontolt döntést hozott a  3 tagú zsűri, (Dr. Bulyáki László-állatorvos, Vidra Betty- P.C.A.S, Balázsi Barbara- Állatbarát Alapítvány önkéntese). Következhetett az eredmény hirdetés, amelyet izgatottan vártak a kutyusok, de gazdáik talán még inkább. A három kategória első három helyezettje értékes ajándékokkal, oklevéllel, serleggel és persze feledhetetlen élménnyel lettek gazdagabbak. 
 
A nap végén nem maradhatott el a mindenki által nagyon várt tombola sorsolás. Érdekes infó a szervezőktől, hogy minden tombola elfogyott! Ez úton is szeretnénk mindenkinek egy "virtuális vállveregetést" küldeni, hiszen a befolyt összeg teljesen a bent lakó állatkák megsegítésére megy, úgyhogy jól fog még jönni! Az értékesebbnél- értékesebb ajándékokat a rendezvény támogatói ajánlották fel. Többségében állateledelek és játékok, kutyakozmetikumok voltak a nyeremények. De számos hasznos, értékes tárgy és utalvány várt a gazdikra is. ( Egy személyes megjegyzés: Nem tudom, másnak feltűnt-e, de a rendezvényen lényegesen felülreprezentáltak voltak a tacskók, és a németjuhászok! :) )
 
A nap folyamán állatorvosi-, kutyakozmetikai-, állattartási- és állatvédelmi szaktanácsadás  is várta a rendezvényre kilátogatókat.  Gyermekprogramok sem maradhattak el, az Állatbarát Alapítvány gyermek foglalkoztatója mellett, a Talentum Alapítvány csapata gondoskodott a legkisebbek aktivizálásáról. Kézműves foglalkozás, arcfestés és csillám tatoo volt a legnépszerűbb a gyerekek körében. Az érdeklődők hintóval is bejárhatták a Bujtosi Városligetet, és a nagy melegben sokan választották pihenésük helyszínül az árnyat adó fákat a ligetben...
 
Reméljük a hagyomány jövőre is folytatódik és találkozunk a 11. Fesztivál az Állatokért rendezvényen Nyíregyházán!