Zátonyra futtatott cigarettauszály Tuzsérnál

rendőrségA Magyar és Szlovák hatóságok közös munkájának és együttműködésének eredményeként rekordmennyiségű zárjegy nélküli cigarettaszállítmányt sikerült „zátonyra” futtatni Tuzsérnál.

Február 11-én késő este a Sátoraljaújhelyi Magyar - Szlovák Közös Kapcsolattartási Szolgálati Helyen (KKSZH) keresztül érkezett jelzés a szlovák rendőri szervektől, mely szerint a Tiszán jelentős mennyiségű cigarettát csempésznek Ukrajna felől Magyarországra.

A KKSZH munkatársai soron kívül felvették a kapcsolatot a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság, valamint a szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség munkatársaival.

A szlovák szervekkel való gyors információcsere, valamint közös akció eredményeként a Sátoraljaújhelyi, valamint a Záhonyi rendőröknek a Kisvárdai pénzügyőrökkel együtt sikerült a mindenképpen jelentős mennyiségnek számító cigarettaszállítmányt az éjjel Tuzsérnál „zátonyra” futtatni. A csempészek a jelentős mennyiségű dohányt a motorcsónakban a településnél hátrahagyták.

A folyóparton hátrahagyott csempészszállítmányt a hatóságok a nap folyamán partra juttatták és kiemelték. Az adatok szerint 14.500 karton cigarettából állt a  motoros "cigarettauszály", melynek  összértéke százmillió forintra tehető. A csempészek után nyomozás indult.
 

A B-A-Z. MRFK – Sz-Sz.B. MRFK sajtószolálatának közös közleménye