Európai Információs Pont a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban

A   Móriczs Zsigmond Megyei és Városi könyvtár Gyermekkönyvtára az eddigi gyakorlatnak megfelelően, a 2008/2009—es tanévben is folytatja együttműködő munkáját az „EUROPE DIRECT” Európai Információs Pont-tal.

 

A foglalkozásokon érdekes, játékos formában ismerkedhetnek a gyerekek az Európai Unióval Bánszki Eleonóra irodavezető irányításával.

A foglalkozások célja: átfogó információt adni mind az Európai Unió megalakulásáról, működéséről, szervezeteiről, mind az Európai Unió szakpolitikáiról, jogszabályairól, s a legfrissebb EU-s hírekről, eseményekről. Tudatosítani az emberekben azt, hogy ma már mi magyarok is az EU részei vagyunk, az itt hozott döntések és szabályok ránk is vonatkoznak, s hogy az EU által nyújtott lehetőségek számunkra is elérhetőek.

Jelentkezni 2 héttel a tervezett időpont előtt lehet, egyeztessék a gyermekkönyvtárosokkal (Tel.: 598-881).

FONTOS TUDNIVALÓK:

1. Felső tagozatos csoportok jelentkezését várjuk.

2. A foglalkozások másfél órás időtartalmúak.

3. A foglalkozások ideje: minden hónap 2. szerdája, 10 órai kezdéssel

Kérjük, hogyha a már megbeszélt foglalkozásra a csoport valamilyen okból nem tud eljönni, a program elmaradását, vagy esetlegesen más időpontra való halasztását az illetékes pedagógus minden esetben egyeztesse a gyermekkönyvtáros kollégákkal.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a még nem könyvtári tag 14 éven aluli gyermekek beiratkozása csak abban az esetben lehetséges, ha valamelyik szülő személyesen és előttünk történő aláírásával hitelesíti gyermeke belépési nyilatkozatát. A 16 éven aluliak beiratkozása továbbra is ingyenes maradt - Ignácz Lászlóné, gyermekkönyvtárvezető.